Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Ratten bestrijden

Het snel en adequaat bestrijden van ratten is belangrijk omdat ze het meest schadelijke ongedierte zijn. Zowel bruine als zwarte ratten dragen ziektes met zich mee zoals de ziekte van Weil, Salmonella en E coli. Deze ziektes zijn voor mensen en dieren schadelijk. Daarnaast brengen de knaagdieren schade toe aan meubilair, bekabeling en tuinen. Bij rattenoverlast is het noodzakelijk om de hulp in te schakelen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Vermoedt u rattenoverlast? Schakel dan Bureau Plaagdierpreventie in! Wij bestrijden bij bedrijven ratten op effectieve en snelle manier en nemen daarnaast preventiemaatregelen om een nieuwe plaag te voorkomen. Neem direct contact met ons op via 085 273 1934 of vraag een gratis adviesgesprek aan:

Vraag gratis adviesgesprek aan

  • Jarenlange ervaring
  • Gecertificeerde bestrijding
  • Persoonlijk advies
  • Duurzame ongediertebestrijding

‘Zeer goed geholpen en ook na de rattenplaag goede nazorg gekregen. Er was ruimte om vragen te stellen en ik kreeg duidelijke uitleg. Vooral fijn dat er door Bureau Plaagdierpreventie zo goed meegedacht wordt. ’
Mevr. Houtman uit Baarn

Professioneel ratten laten bestrijden

Wanneer u last heeft van een rattenplaag, is het belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Schakel Bureau Plaagdierpreventie in en bestrijd de ratten op professionele wijze. Wij werken met gecertificeerde en milieuvriendelijke bestrijdingsmethodes waarmee we de ratten grondig en duurzaam bestrijden. De nadruk van onze werkzaamheden ligt op preventie, waarmee we voorkomen dat de ratten terugkeren en voorkomen dat u voor onnodig hoge kosten komt te staan. Bel met 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

Bureau Plaagdierpreventie: gespecialiseerd in rattenbestrijding

  • Horeca
  • Retailzaken
  • Productie
  • Zorgsector

Kosten ratten bestrijden

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het bepalen van de kosten voor rattenbestrijding. We houden onder andere rekening met de volgende zaken:

  • De omvang van de rattenplaag: zijn er veel ratten gezien of gaat het om een klein aantal en is het een beginnende plaag
  • De rattensoort: gaat het om bruine of zwarte ratten?
  • De grootte van de ruimte waarin de ratten voor overlast zorgen
  • De hoeveelheid schade die is aangericht door de plaagdieren en eventuele herstelwerkzaamheden
  • Herhalingsbezoeken en eventuele preventiewerkzaamheden

We maken graag een prijs op maat voor uw situatie. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte belt u naar 085 273 1934 of maakt u gebruik van onderstaande button.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkwijze Bureau Plaagdierpreventie

Ratten bestrijden we met inloopvallen en klapvallen en eventueel met een bestrijdingsmiddel. Dit middel bestaat uit vergiftigd lokaas dat we in speciale afsluitbare rattenkisten plaatsen. Wekelijks controleren we de kisten en waar mogelijk voorzien we deze van vers lokaas. Dit proces herhalen we tot er niet meer gegeten wordt van het lokaas.

Hoe snel de ratten verdwenen zijn, hangt onder andere af van de omvang van de kolonie en de preventiemaatregelen die getroffen zijn. Na een intensieve bestrijding is het rattenprobleem weer beheersbaar. We adviseren u om periodiek te blijven controleren op de plaagdieren. De experts van Bureau Plaagdierpreventie adviseren u daarnaast graag over hoe u een nieuwe plaag zo goed mogelijk voorkomt. Met deze ongediertepreventie hoeft u in de toekomst ratten niet opnieuw te laten bestrijden. Dit is een duurzame oplossing waarmee u kosten bespaart.

1. Chemische bestrijding

Bij gebruik van bestrijdingsmiddelen zetten we speciaal lokaas in dozen uit op strategische plekken. Onze expert zorgt ervoor dat ze uit het zicht staan van kinderen of huisdieren. Na de inname van het bestrijdingsmiddel gaan de ratten binnen 4 tot 14 dagen dood. Onze bestrijdingsmiddelen gaan de bloedstolling van de rat tegen. Het zijn zogenaamde multidosis vergiften: ze moeten meerdere dagen door de ratten gegeten worden om het stollingsvermogen van het bloed te ontregelen.

Voordelen van deze bestrijdingsmiddelen tegen ratten:

  • Ze veroorzaken geen aasschuwheid
  • Ze zijn veiliger in gebruik

2. Mechanische bestrijding

Een makkelijke manier om ratten te bestrijden is het plaatsen van vallen of klemmen. Dit is ook nog eens een duurzaam alternatief ten opzichte van chemische bestrijdingsmiddelen. Indien de vallen op de goede manier geplaatst zijn, is het normaal gesproken niet nodig om deze te voorzien van lokaas. Als we dit wel gebruiken, zorgen we ervoor dat we dit stevig vastmaken. De rattenvallen plaatsen we op veelgebruikte routes zodat de plaagdieren er zonder erg inlopen of -rennen. Hierbij is het van belang om de vallen geregeld te checken, omdat de rattenkadavers anders een vieze geur veroorzaken.

3. Bedrijfsmatige bestrijding

Bij deze vorm van rattenbestrijding beïnvloeden we de directe leefomgeving van het ongedierte. Ook beheren we de populatie en zorgen we ervoor dat de ratten in de toekomst niet terugkeren.

De drie factoren die het meest belangrijk zijn bij het beheersen van een rattenprobleem, zijn:

  • De beschikbaarheid van voedsel
  • De aanwezigheid van schuilplekken
  • De beschikbaarheid van water

Wanneer we bovengenoemde factoren beperken, verkleinen we de kans dat de ratten terugkeren.

‘Ik ben zeer tevreden over dit Bureau Plaagdierpreventie, ze zijn goed bereikbaar en bekijken het probleem nauwkeurig. Ze kwamen snel langs en waren erg vriendelijk. Na eerst drie andere bedrijven op bezoek gehad te hebben, zijn we nu eindelijk af van het rattenprobleem’Dhr. Sloten uit Lelystad

Een rattenplaag herkennen

Heeft u in of rond uw woning of bedrijfspand ratten gezien of denkt u dat u te maken heeft met een rattenprobleem? Aan de hand van de volgende tekenen gaat u na of er sprake is van een rattenplaag:

  • Uitwerpselen (ongeveer een centimeter groot) in gootstenen, hoeken of kasten
  • Een ammoniak- of muskusgeur in afgesloten ruimtes
  • Krassende geluiden uit muren en plafonds
  • Gaatjes in vuilniszakken
  • Beschadigde voedselverpakkingen en bekabeling
  • Holen in de tuin: meestal onder schuren, tuinplanken of composthopen

Rattensoorten

In Nederland komen twee soorten ratten voor: de zwarte rat en de bruine rat. We lichten een aantal kenmerken van beide soorten toe:

Bruine rat

U herkent een bruine rat aan zijn stompe snuit, kleine oren en korte staart. Zoals de naam al zegt, heeft deze soort een grijsbruine kleur. Een volwassen bruine rat is ongeveer twintig tot dertig centimeter groot.
>> Bruine ratten bestrijden

Zwarte rat

Een zwarte rat is te herkennen aan een spitse snuit, lange staart en grote oren. De vacht is aan de onderkant grijskleurig en de zwarte rat is maximaal 25 centimeter groot.
>> Zwarte ratten bestrijden

Tips om een rattenplaag te voorkomen

Er zijn een aantal eenvoudige maatregelen die u kunt treffen om te voorkomen dat u te maken krijgt met een rattenplaag. Bureau Plaagdierpreventie zet de tips voor u op een rijtje:

  • Bescherm uw huis of bedrijfspand door kieren en gaten in muren goed te dichten. Vooral jonge ratten hebben maar een gat van een centimeter groot nodig om doorheen te kruipen.
  • Plaats onder deuren speciale deurborstels zodat ratten niet onder deuren door kunnen kruipen.
  • Zorg ervoor dat er geen los voedsel rondzwerft. Bewaar voedsel in afgesloten bakken.
  • Maak geregeld schoon op moeilijk bereikbare plaatsen. Op die manier herkent u de sporen van aanwezige ratten snel en voorkomt u dat het een groot probleem wordt.
  • Bewaar afval in afgesloten zakken en containers.
  • Controleer regelmatig leidingwerk en rioolbuizen, het is voor ratten erg eenvoudig om omhoog te kruipen door kapotte leidingen.

Zo kunt u zelf ratten bestrijden

Heeft u last van ratten en wilt u graag proberen om ze zelf te bestrijden? Dan zijn hier manieren voor. We raden, ondanks deze manieren, nog altijd aan om een professional zoals Bureau Plaagdierpreventie in te schakelen. Wij zorgen er namelijk voor dat u echt van uw rattenprobleem af bent. Hieronder geven we een aantal manieren om zelf ratten te kunnen bestrijden.

Rattenvallen

Een veelgebruikte methode is het zetten van vallen. Hierbij heeft u de keuze uit drie verschillende soorten rattenvallen. We leggen ze hieronder aan u uit:

Inloopvallen

Bij inloopvallen blijft de rat leven. De rat loopt namelijk een langwerpige kooi in waar het lokaas in ligt. Wanneer de rat in de kooi zit, zal de kooi automatisch sluiten. Omdat de rat bij dit type rattenval blijft leven, is het belangrijk dat u de kooi regelmatig controleert zodat de rat niet te lang opgesloten zit. Laat de rat vervolgens ver weg van uw woning of pand vrij.

Klapvallen

De klapval is ook wel bekend als de rattenklem. Met deze val blijft de rat niet leven. Met een beetje aas lokt u de rat naar de val, wanneer de rat van het aas eet klapt de klem dicht. Hierdoor breekt de rat zijn rug en zal hij direct dood zijn.

Elektrische vallen

Bij een elektrische val komt de rat op het lokaas af. In de val ligt een soort kussentje dat de val activeert wanneer de rat erop komt. De rat wordt geëlektrocuteerd en is direct dood.

Lees voorafgaand aan het plaatsen van de val goed de gebruiksaanwijzing, zodat u onnodig dierenleed voorkomt.

Rattengif

Een ander optie is het gebruik van rattengif. Dit is beschikbaar in zowel korrels als blokken en mag alleen in rattendozen of rattenkisten gebruikt worden. Het rattengif verstoort het bloedstollingsmechanisme van de rat, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat de rat sterft. Wanneer u rattengif wilt gaan gebruiken, dient u op de volgende zaken te letten:

  1. Zorg ervoor dat het rattengif op de juiste plek ligt. Volg de eventuele keutels of knaagschade om dicht bij de ratten te komen.
  2. Verspreid het rattengif rondom de schuilplaats van de ratten. Gebruik ongeveer 150 gram gif per val.
  3. Controleer regelmatig of de ratten van het gif gegeten hebben. Wanneer het gif op is, vult u het aan met nieuw gif.
  4. Het bestrijden van ratten is geen kwestie van dagen, eerder weken. Houd het bestrijden met rattengif minstens drie weken vol. Wanneer er na drie weken niet meer gegeten wordt van het gif, is de rattenplaag waarschijnlijk uitgeroeid.

Bij Bureau Plaagdierpreventie raden we echter af om zelf aan de slag te gaan met rattengif. De reden hiervoor is omdat veel particuliere bestrijdingsmiddelen erg schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid en die van kinderen en huisdieren. Heeft u een rattenplaag? Neem dan contact met ons op via 085 273 1934 zodat we de ratten voor u kunnen bestrijden.

Veelgestelde vragen over ratten

Omdat we bij Bureau Plaagdierpreventie veel vragen krijgen over ratten, hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord.

Hoe weet ik of ik last heb van muizen of ratten?

Ondanks dat ratten en muizen veel op elkaar lijken, zijn er toch een aantal dingen waaraan u het verschil kunt herkennen. Zo zijn ratten groter dan muizen, en ook de uitwerpselen van ratten zijn aanzienlijk groter dan die van muizen.

Hoe bestrijd ik ratten zonder leed?

Ratten kunt u ook bestrijden zonder dat u ze hiervoor hoeft te vangen of te doden. Zo houden ratten niet van de geur van zwarte peper en eucalyptusolie. Deze methodes zijn echter geen garantie dat de ratten daadwerkelijk verdwijnen.

Hoe herken ik een rattenplaag?

Een rattenplaag is goed te herkennen aan knaagschade aan bijvoorbeeld kabels en meubels, maar ook aan de uitwerpselen en de geur die ratten met zich meebrengen.

Waar verstoppen ratten zich?

Ratten houden van donkere en vochtige plekken. Ook houden ze zich graag schuil op plekken waar veel eten te vinden is. Voorbeelden hiervan zijn kelders, voorraadkasten en kruipruimtes.

Contact opnemen voor gratis advies

Heeft u last van ratten? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u direct met het bestrijden van deze rattenplaag. Bel 085 273 1934 of maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek via onderstaande button.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Referenties

Fletcher
Pillows
Walibi
Referentie ratten bestrijden
RCS ratten bestrijden
rodé vis
leroy ratten bestrijden

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl