Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Motten bestrijden

Heeft u last van motten? Met de effectieve en gecertificeerde bestrijdingsmethodes van Bureau Plaagdierpreventie bent u snel geholpen. U kunt onze experts per direct bereiken voor advies voor motten bestrijden. Bel met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Bureau Plaagdierpreventie werkt op een duurzame manier zodat u geen onnodige kosten hoeft te maken.

Schade aan materialen door motten

De nachtvlinders die in bedrijven schade veroorzaken aan materialen en voorraden worden motten genoemd. De meesten mottensoorten houden van plantaardig materiaal zoals meel, graan noten, tabak en cacao. Berucht zijn de cacaomot, meelmot en de vruchtmot. In bedrijven waar dierlijke materialen worden verwerkt of opgeslagen, komen meestal de kleermot of de pelsmot voor. In optimale omstandigheden kunnen motten zich snel vermeerderen en grote schade aanrichten aan:

• Kleding.
• Leer.
• Stoffen.

Om schade te voorkomen is het verstandig om de mottenplaag zo snel mogelijk aan te pakken. Bureau Plaagdierpreventie helpt u graag met een duurzame oplossing.

Aanpak in motten bestrijden: kleermot en pelsmot

1. Detecteren en lokken
Om kleermotten en pelsmotten te detecteren en te vangen, gebruiken we een mottenval. Deze mottenval bestaat uit een kleefstrook of opvangbak dat een specifiek feromoon bevat. Dit feromoon trekt de mannetjes mot aan.

2. Insecticide
Naden en kieren van kasten en vloerbedekking van natuurlijk materiaal behandelen we met een residueel werkend insecticide.

3. Wassen en/of invriezen
Kleding mag niet worden behandeld met bestrijdingsmiddelen. Als het mogelijk is, moeten kledingstukken en stoffen 30 minuten gewassen worden op 60°C. Kleding en andere materialen waarin larven worden aangetroffen, kunnen ook tijdelijk worden ingevroren. 4 Dagen invriezen bij een temperatuur van -20° zal dodelijk zijn. Een andere optie is ongeveer 2 weken invriezen bij een temperatuur lager dan -10 °C.

Aanpak in motten bestrijden: cacaomot, vruchtmot en meelmot

Aangetaste voorraden met bijvoorbeeld granen, noten en chocoladeproducten kunnen het beste verwijderd worden. Naden en kieren in opslagplaatsen behandelen we met een residueel werkend insecticide. We kunnen ook ruimten nevelen met pyrethrinen. Pyrethrine is een veilig insecticide dat bestaat uit natuurlijke stoffen.

Meer informatie over motten

Als u meer wilt weten over motten vindt u op deze pagina meer informatie over het onderwerp motten.

Motten bestrijden door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u in uw bedrijf last van een van de genoemde soorten motten en wilt u deze motten bestrijden? Neem contact met ons op en Bureau Plaagdierpreventie informeert u over een effectieve aanpak voor uw bedrijf en de kosten. U kunt het contactformulier invullen voor een afspraak of bellen met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl