Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes vormen een veelvoorkomend probleem in zowel bedrijven als huizen en dit ongedierte is lastig te bestrijden. De zilvervisjes leven in allerlei omgevingen, maar hebben natte en hoge luchtvochtigheid nodig. Denk daarbij aan kelders, keukens, toiletten en badkamers.

Niet alleen oude panden hebben te maken met overlast door zilvervisjes; ook in nieuw gebouwde panden komen zilvervisjes geregeld voor. Omdat zilvervisjes zo lastig te bestrijden zijn, is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een professionele bestrijder. Bureau Plaagdierpreventie is zo’n professioneel bedrijf. Wij kunnen na inventarisatie een bestrijdingsplan maken wat bijdraagt om overlast van zilvervisjes te verhelpen, of drastisch te verminderen.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘We hebben geprobeerd om zelf de zilvervisjes in ons hotel te bestrijden, maar ze kwamen iedere keer weer terug. Op advies van een collega hebben we Bureau Plaagdierpreventie ingeschakeld en zij hebben een duidelijk plan opgesteld zodat we er wel echt vanaf zijn.’
Dhr. Meulendijks uit Amersfoort

Zilvervisjes herkennen

Zilvervisjes behoren tot de insectengroep ‘franjestaarten’ en hebben veel weg van papiervisjes en ovenvisjes. Zilvervisjes zijn donker, hebben geen lichaamshaar en de achtersprieten zijn korter dan die van papiervisjes en ovenvisjes. Zilvervisjes komen voor in natte en vochtige ruimtes, zoals keukens en wasruimtes. Ovenvisjes hebben juist een hogere temperatuur nodig. Bureau Plaagdierpreventie helpt u graag bij het bestrijden van al deze insecten en we hebben jarenlange ervaring met zilvervisjesbestrijding bij onder andere hotels, restaurants, zwembaden en zorginstellingen.

Zilvervisjes laten bestrijden door experts

Zilvervisjes bestrijden kan op verschillende voordelige doe-het-zelfmethodes, maar het is het raadzaam om voor een professionele aanpak te kiezen. Op die manier bent u verzekerd van een langdurige oplossing voor uw zilvervisjesprobleem.

Dit ongedierte legt tot wel twintig eitjes per dag op moeilijk bereikbare plekken. Omdat een zilvervisje een leeftijd van wel drie jaar kan bereiken, kunt u zich voorstellen dat het probleem zich ontzettend snel vermenigvuldigt en dat het lastig is om helemaal van dit ongedierte af te komen.

Zilvervisjes bestrijden via Bureau Plaagdierpreventie

Bureau Plaagdierpreventie is de specialist voor een snelle, effectieve en duurzame zilvervisjesbestrijding. We stellen van te voren een bestrijdingsplan op en onze medewerkers adviseren u over maatregelen die u zelf kunt nemen om de overlast te verminderen. Dankzij de werkzaamheden en door het advies van Bureau Plaagdierpreventie op te volgen kunnen we een plaag voorkomen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaande button. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden om zilvervisjes te bestrijden. Een afspraak maken kan ook telefonisch via 085 273 1934.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Bureau Plaagdierpreventie is de specialist voor het bestrijden van ongedierte

Heeft u te maken met een hardnekkig zilvervisjesprobleem? Schakel dan Bureau Plaagdierpreventie in voor de bestrijding van dit ongedierte. Wij werken bij het bestrijden van de zilvervisjes met een residueel werkend middel. Voorafgaand aan de behandeling inventariseren wij waar de insecten zich schuilhouden en welke plaatsen we moeten behandelen. Na zes tot acht weken komen we terug om te kijken of alle insecten zijn verdwenen. Een nabehandeling is wellicht nodig als er nog eitjes zijn uitgekomen.

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Kosten zilvervisjes bestrijden

De kosten voor onze werkzaamheden verschillen per bedrijf en situatie. We kijken onder andere naar de volgende factoren bij het vaststellen van de prijs:

 • De grootte van uw bedrijf
 • De omvang van de plaag en de benodigde werkzaamheden

We werken altijd op een kostenbesparende manier door u ook te helpen met preventie. Hiermee voorkomt u dat u in de toekomst weer te maken krijgt met zilvervisjes of met andere plaagdieren. Bent u benieuwd naar de kosten voor het bestrijden van zilvervisjes binnen uw bedrijf? Vraag dan een offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

‘We hebben wel eens eerder met zilvervisjes te maken gehad. Toen we er weer eentje zagen, hebben we direct Bureau Plaagdierpreventie ingeschakeld. Zoals altijd hebben ze ons goed geholpen.’
Dhr. Leegwater uit Dordrecht

Zelf een zilvervisjesplaag voorkomen

U kunt zilvervisjes weren uit uw pand door zelf een aantal maatregelen te treffen, maar het helemaal voorkomen van overlast is moeilijk omdat de insecten klein en snel zijn. Effectieve preventie maakt het bestrijden met chemische middelen meestal overbodig. In veel gevallen voorkomt u een besmetting door naden en kieren te dichten, vochtbronnen te saneren en goed te ventileren. Andere tips om een zilvervisjesprobleem te voorkomen, zijn:

 • Creëer een lage luchtvochtigheid: zilvervisjes overleven niet wanneer de luchtvochtigheid minder dan 50% is.
 • Zorg ervoor dat kleding en beddengoed niet vochtig opgeborgen worden.
 • Probeer de temperatuur in het pand onder de 22 graden te houden.
 • Bewaar oud papier niet te lang en berg het anders op in afgesloten bakken.
 • Let op de voedselvoorraad en voorkom dat er broedplekken voor zilvervisjes ontstaan in bijvoorbeeld overvolle kasten. Berg verse producten als fruit, groenten en aardappelen goed op.
 • Voorkom lekkende kranen, zodat ruimtes niet vochtig worden.
 • Zorg ervoor dat alle plinten goed aansluiten en dat deze goed gekit zijn. Ruimtes tussen vloeren en plinten zijn een favoriete schuilplekken voor zilvervisjes.
 • Werk binnen uw bedrijf altijd op hygiënische wijze en laat geen voedselresten achter.
 • Heeft u behang in uw bedrijf of woning? Zorg er dan voor dat de naden goed op elkaar aansluiten en dat alle behangstroken netjes geplakt zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen zilvervisjes er eenvoudig van eten en tussen het behang kruipen.

Adviesgesprek met de specialisten van Bureau Plaagdierpreventie

Zijn de zilvervisjes in uw bedrijf uitgegroeid tot een plaag? Neem dan contact op met Bureau Plaagdierpreventie voor ongediertebestrijding. Onze experts helpen u snel en effectief van de zilvervisjesplaag af. Vul ons contactformulier in voor een afspraak of bel naar 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

Referenties

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl