Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Mieren bestrijden

Het bestrijden van mieren is niet altijd even makkelijk en in sommige gevallen is het voor bedrijven raadzaam om de hulp in te schakelen van professionele bestrijders. Hoewel de meeste mieren geen gezondheidsrisico met zich meebrengen, zijn er wel mierensoorten die steken, bijten of bacteriën bij zich dragen die slecht zijn voor de voedselveiligheid. Bureau Plaagdierpreventie heeft jarenlange ervaring met het bestrijden van mieren en onze specialisten zorgen dan ook voor een effectieve en duurzame aanpak. De experts van Bureau Plaagdierpreventie zijn direct bereikbaar en werken volgens duurzame bestrijdingsmethodes. Dankzij de aanpak van Bureau Plaagdierpreventie hoeft u bovendien geen onnodige kosten te maken. Bel met 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • duurzame ongediertebestrijding

‘Geen idee hoe ze er kwamen, maar ineens hadden we te maken met een ware mierenplaag en voor een restaurant is de hygiëne natuurlijk heel belangrijk. We hebben vaker gewerkt met Bureau Plaagdierpreventie en binnen no time hebben ze ons geholpen’
Mevr. Jager uit Naarden

Professionele mierenbestrijding door Bureau Plaagdierpreventie

Er zijn diverse methodes die u zelf kunt toepassen om een mierenplaag te bestrijden. Voor een duurzame en preventieve oplossing schakelt u de hulp in van Bureau Plaagdierpreventie. Al jaren helpen wij bedrijven in diverse branches om de voedselveiligheid en hygiëne te waarborgen. Tijdens een adviesgesprek bekijken we het probleem, bespreken we onze mogelijkheden en adviseren we u over een geschikte bestrijdingsmethode. Onze experts werken intensief met u samen en luisteren goed naar uw wensen. Samen met u zorgen we voor een optimale hygiëne en een miervrije omgeving. Door mieren tijdig te bestrijden, voorkomt u ergere (financiële) problemen en imagoschade.

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen om mieren te bestrijden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek via onderstaande button of door te bellen naar 085 273 1934.

Vraag gratis adviesgesprek aan

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Onze aanpak bij het bestrijden van mieren

Welk middel we gebruiken bij het bestrijden van mieren hangt af van de soort mier en de locatie. Mieren verplaatsen zicht ver van hun nest, op zoek naar voedsel. Door gebruik te maken van eerder gemaakte paden komen ze voor rond de voedselbron. Ze veroorzaken overlast in woningen en bedrijven. Kleine gaatjes met zand of aarde laten zien waar ze hun nest hebben gebouwd. Er bestaat ook een grote kans dat de mieren in gebouwen op zoek gaan naar zoetigheid. Schakel bij overlast Bureau Plaagdierpreventie in om het probleem effectief op te lossen. Wij hebben een duurzame bestrijdingsmethode met mierengel tegen mieren ontwikkeld waarbij we niet alleen zichtbare mieren bestrijden, maar ook de koningin en larven in het nest.

Duur van de bestrijding

Bureau Plaagdierpreventie adviseert om in het voorjaar een mierenbehandeling uit te voeren. Door in het voorjaar een behandeling uit te voeren en dit na vier tot zes weken te herhalen, kunnen de nesten zich niet ontwikkelen. Ook is er met deze methode minder bestrijdingsmiddel nodig. Naast een bestrijding is het wel van belang om voedselresten op te blijven ruimen en om de toegang tot voedsel zoveel mogelijk te beperken.

Kosten mierenbestrijding

De kosten voor het bestrijden van mieren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij het bepalen van de prijs kijken we onder andere naar de omvang van het probleem, de bestrijdingswerkzaamheden en eventuele preventiewerkzaamheden om een nieuwe plaag te voorkomen. Voor meer informatie over de kosten van mierenbestrijding in uw bedrijf vraagt u eenvoudig een offerte aan via onderstaande button.

Vrijblijvende offerte aanvragen

‘We zijn een samenwerking met Bureau Plaagdierpreventie aangegaan nadat we te maken kregen met een mierenplaag. Zij hebben dit voor ons opgelost en helpen ons nu structureel met ongediertepreventie.’
Dhr. De Vries uit Lemmer

Een mierenplaag herkennen

Mieren zijn nuttige dieren die in de natuur kleine insecten eten en afval opruimen. Helaas zijn ze ook dol op mensenvoedsel: vooral zoetigheden en suiker. In hun zoektocht naar voedsel komen mieren gebouwen binnen en veroorzaken ze overlast. Een mierenplaag herkent u aan:

 • Grote aantallen levende mieren
 • Nesten in de vorm van een hoopjes aarde met kleine ingangen
 • Looppaden waarover mieren zich bewegen. Meestal richting de oorzaak van het probleem, zoals niet goed afgesloten voedselvoorraden.

Tips om een mierenplaag te voorkomen

U kunt zelf mieren weren door ze geen toegang te geven tot voedingsmiddelen. We raden u aan om voedselresten en kruimels zo snel mogelijk van werkplekken en vloeren te verwijderen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor afvalbakken en containers die goed sluiten. Plaats deze vervolgens zo ver mogelijk van het gebouw. Lukt het niet om mieren te weren, dan is professionele bestrijding een optie.

Zelf mieren bestrijden

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om mieren te bestrijden. Een veelgegeven tip is het gieten van kokend water op een mierennest. Het probleem hiervan is dat het slechts een tijdelijke oplossing is. Het hoofdnest bevindt zich meestal te diep, waardoor het water niet helemaal doordringt. Wanneer u te maken heeft met een hardnekkige mierenplaag is het daarom verstandiger om de hulp in te schakelen van een professionele bestrijder zoals Bureau Plaagdierpreventie. Wij zorgen voor een milieuvriendelijke oplossing.

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u last van een mierenplaag en heeft u hulp nodig bij de bestrijding van deze insecten? Neem dan contact met ons op. Bureau Plaagdierpreventie informeert u over een effectieve aanpak voor uw bedrijf en komt met een op maat gemaakte prijsopgave. Vul het contactformulier in voor een afspraak of bel 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Duurzame ongediertebestrijding
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Hugo Arendshorst Adviseur 06 55 71 85 84 hugo@bpla.nl
Jordy Grimm Salesmanager 06 11 25 04 62 jordy@bpla.nl
Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl