Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Mieren bestrijden

Het bestrijden van mieren is niet altijd even makkelijk en in sommige gevallen is het voor bedrijven raadzaam om de hulp in te schakelen van professionele bestrijders. Hoewel de meeste mieren geen gezondheidsrisico met zich meebrengen, zijn er wel mierensoorten die steken, bijten of bacteriën bij zich dragen die slecht zijn voor de voedselveiligheid.

Bureau Plaagdierpreventie bestrijdt de mieren met een effectieve en duurzame aanpak. Bel 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek. We zijn direct bereikbaar

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • duurzame ongediertebestrijding

‘Geen idee hoe ze er kwamen, maar ineens hadden we te maken met een ware mierenplaag en voor een restaurant is de hygiëne natuurlijk heel belangrijk. We hebben vaker gewerkt met Bureau Plaagdierpreventie en binnen no time hebben ze ons geholpen’
Mevr. Jager uit Naarden

Professionele mierenbestrijding door Bureau Plaagdierpreventie

Er zijn diverse (tijdelijke) methodes die u zelf kunt toepassen om een mierenplaag te bestrijden. Voor een duurzame en preventieve oplossing schakelt u de hulp in van Bureau Plaagdierpreventie. Al jaren helpen we bedrijven in diverse branches om de voedselveiligheid en hygiëne te waarborgen. Tijdens een adviesgesprek bekijken we het probleem, bespreken we de mogelijkheden en adviseren we u over een geschikte bestrijdingsmethode. Onze experts werken intensief met u samen en luisteren goed naar uw wensen. Samen met u zorgen we voor een optimale hygiëne en een miervrije omgeving. Door mieren tijdig te bestrijden, voorkomt u ergere (financiële) problemen en imagoschade.

Bent u benieuwd hoe we u kunnen helpen om mieren te bestrijden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek via onderstaande button of door te bellen naar 085 273 1934.

Vraag gratis adviesgesprek aan

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Onze aanpak bij het bestrijden van mieren

Welk middel we gebruiken bij het bestrijden van mieren hangt af van de soort mier en de locatie. Mieren verplaatsen zich ver van hun nest, op zoek naar voedsel. Door gebruik te maken van eerder gemaakte paden komen ze voor rond de voedselbron. Zo veroorzaken ze overlast in woningen en bedrijven. Schakel bij overlast Bureau Plaagdierpreventie in om het probleem effectief op te lossen. We hebben een duurzame bestrijdingsmethode met een gel tegen mieren ontwikkeld waarbij we niet alleen zichtbare mieren bestrijden, maar ook de koningin en larven in het nest.

Duur van de mieren bestrijding

Bureau Plaagdierpreventie adviseert om in het voorjaar een mierenbehandeling uit te voeren. Door in het voorjaar een behandeling uit te voeren en dit na vier tot zes weken te herhalen, kunnen de nesten zich niet ontwikkelen. Ook is er met deze methode minder bestrijdingsmiddel nodig. Naast een bestrijding is het wel van belang om voedselresten op te blijven ruimen en om de toegang tot voedsel zo veel mogelijk te beperken.

Kosten mieren bestrijden

De kosten voor het bestrijden van mieren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij het bepalen van de prijs kijken we onder andere naar de omvang van het probleem, de bestrijdingswerkzaamheden en eventuele preventiewerkzaamheden om een nieuwe plaag te voorkomen. Voor meer informatie over de kosten van mierenbestrijding in uw bedrijf vraagt u eenvoudig een offerte aan via onderstaande button.

Vrijblijvende offerte aanvragen

‘We zijn een samenwerking met Bureau Plaagdierpreventie aangegaan nadat we te maken kregen met een mierenplaag. Zij hebben dit voor ons opgelost en helpen ons nu structureel met ongediertepreventie.’
Dhr. De Vries uit Lemmer

Mieren buiten of binnen in huis bestrijden

Hoe komen mieren eigenlijk in uw woning of bedrijf? Mieren komen binnen door openingen in muur of via de kruipruimte. Omdat mieren op zoek zijn naar eten, zijn ze veelal te vinden in de keuken. Door middel van de geursporen die ze vervolgens verspreiden, ontstaat er een mierenplaag. Hetzelfde geldt voor mieren buiten in uw tuin of op uw terras. Mieren komen af op eten en zoetigheden. Als u buiten veel zoetigheid of eten heeft, komen de mieren vanzelf. Bekijk onze tips voor het zelf bestrijden van mieren of neem contact met ons op voor een professionele bestrijding.

Zelf mieren bestrijden

Er is een aantal dingen die u zelf kunt doen om mieren te bestrijden. Een veel gegeven tip is het gieten van kokend water op een mierennest. Het probleem hiervan is dat het slechts een tijdelijke oplossing is. Het hoofdnest bevindt zich meestal te diep, waardoor het water niet helemaal doordringt. Wanneer u te maken heeft met een hardnekkige mierenplaag is het daarom verstandiger om de hulp in te schakelen van een professionele bestrijder, zoals Bureau Plaagdierpreventie. Wij zorgen voor een milieuvriendelijke oplossing.

Tips om zelf mieren te bestrijden

We geven u graag een aantal tips om zelf de mieren te bestrijden. Deze methodes zijn slechts een tijdelijke oplossing. Om de mieren volledig te bestrijden, neemt u contact met ons op.

 • Verwijder de bron en wis het geurspoor uit
 • Maak gebruik van een mierenlokdoos
 • Plaats kruidenplanten die mieren weghouden
 • Besproei de mieren met een mengsel van azijn en water
 • Giet een mix van fijngemalen citroenschillen in het mierennest
 • Strooi koffiedik bij de deuropening waar de mieren naar binnen komen

Een mierenplaag herkennen

Mieren zijn nuttige dieren die in de natuur kleine insecten eten en afval opruimen. Helaas zijn ze ook dol op mensenvoedsel: vooral zoetigheden en suiker. In hun zoektocht naar voedsel komen mieren gebouwen binnen en veroorzaken ze overlast. Om de mieren te bestrijden, is het goed om te weten hoe u een mierenplaag herkent. U herkent het aan:

 • Grote aantallen levende mieren
 • Nesten in de vorm van een hoopjes aarde met kleine ingangen
 • Looppaden waarover mieren zich bewegen. Meestal richting de oorzaak van het probleem, zoals niet goed afgesloten voedselvoorraden.

Tips om een mierenplaag te voorkomen

U kunt zelf mieren weren door ze geen toegang te geven tot voedingsmiddelen. We raden u aan om gemorste of restante van zoetigheid zo snel mogelijk van werkplekken en vloeren te verwijderen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor afvalbakken en containers die goed sluiten. Plaats deze vervolgens zo ver mogelijk van het gebouw. Lukt het niet om mieren te weren, dan is professionele bestrijding een optie.

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u last van een mierenplaag en heeft u hulp nodig bij de bestrijding van deze insecten? Neem dan contact met ons op. Bureau Plaagdierpreventie informeert u over een effectieve aanpak voor uw bedrijf en komt met een op maat gemaakte prijsopgave. Vul het contactformulier in voor een afspraak of bel 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

Referenties

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl