Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Muizen vinden altijd een weg om binnen te komen

Muizen zijn uitstekende klimmers en kunnen tot dertig cm hoog springen. Een muis kan door een gat van maar vijf millimeter een pand binnen dringen. Vinden ze geen gat, en willen ze heel graag naar binnen, dan maken ze wel een gat. Hout bijvoorbeeld is geen probleem voor een muis. Met hun scherpe tanden, knagen ze gemakkelijk door hout heen.

Lees meer

30 oktober 2020

Heeft u last van fruitvliegjes?

Zelfs in de meest schone keukens komen fruitvliegjes voor. Fruitvliegjes zijn kleine vliegjes die je in de zomermaanden vaak rond afvalbakken, aangesneden fruit, groente, biertap of emballage ziet vliegen. Net als ‘gewone’ vliegen, kunnen fruitvliegen voor veel ergernis zorgen. Het zijn ongewenste gasten die zich snel voortplanten.
Fruitvliegjes kunnen tot vier millimeter lang worden. De larve van een fruitvlieg is ongeveer drie millimeter lang en heeft aan het uiteinde van het lichaam adembuizen. Deze is intrekbaar en dient voor de ademhaling in vloeistoffen.

Lees meer

Inspectie van mogelijke aanwezige bedwantsen in hotelkamers?

Na het versoepelen van de coronamaatregelen ontvangen steeds meer hotels meer boekingen. Heeft u in de periode van de intelligente lockdown rekening gehouden met ontwikkeling van mogelijk aanwezige plaagdieren in hotelkamers? Wist u dat bijvoorbeeld bedwantsen tot 5 maanden zonder bloedmaaltijd kunnen overleven? Bedwantsen worden vooral verspreid door het toenemende internationale reisverkeer. Bedwantsen komen vooral mee van reizen en hotels via handbagage of koffers. Zodra bedwantsen in de kamers een schuilplek hebben vindt je ze bijvoorbeeld in spleten, naden of kieren in de buurt van bedden, of onder matrassen, in laden, achter het behang en in of achter wandcontactdozen.

Lees meer

Horecaondernemers zijn klaar voor de heropening!

Na maanden van onzekerheid mogen horecaondernemers onder strikte voorwaarden de deuren weer openen. Ten tijde van de intelligente lockdown heeft Bureau Plaagdierpreventie uitsluitend na overleg met horecaondernemers haar werkzaamheden uitgevoerd of zijn er andere afspraken gemaakt. Veel horecaondernemers hebben de lockdown periode gebruikt door extra schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Na een periode van onzekerheid is de horeca klaar om per 1 juni weer open te gaan!

Lees meer

Overlast van vliegen in uw restaurant?

Vliegen veroorzaken niet alleen veel overlast maar kunnen ook ziektes verspreiden. Vooral in de zomermaanden ervaren we veel overlast van vliegen, het constante gebrom en het feit dat vliegen op je gaan zitten maken vliegen tot ongewenste gasten in uw bedrijf.

Lees meer

Wat te doen tegen mieren?

Mieren op het terras of in huis zijn vervelend. In de meeste gevallen gaat het om de wegmier of om de glanzende houtmier, beide zijn tuinmieren. Tuinmieren voeden zich voornamelijk met de honingdauw van bladluizen of insecten.

Lees meer

Overlast van ongedierte in de lente?

De lente is een periode waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. Alles komt weer tot bloei en de temperaturen gaan omhoog. Helaas zijn hogere temperaturen in de lente zeer aangenaam voor insecten om zich sneller voort te planten. Veel voorkomende insecten in de lente zijn mieren, motten, vliegen en kakkerlakken.

Lees meer

Wat weet u over het coronavirus?

Het nemen van voorzorgsmaatregelen voor zorginstellingen, scholen, bedrijven, hotels en vervoerbedrijven zijn noodzakelijk om besmettingsrisico’s van het coronavirus te beperken. Wat weet u over het virus, levensduur van het virus op oppervlaktes of extra maatregelen die u kunt nemen?

Lees meer

Desinfectiebehandeling coronavirus

De wereld is momenteel in de ban van het coronavirus. Onder andere omdat besmetting via de lucht mogelijk is, is het virus moeilijk onder controle te krijgen. Op sommige plekken lopen mensen een vergoot risico om het virus op te lopen. Met name hotels, recreatieparken, gezondheidsinstellingen, luchthavens, stations, evenementen en winkelcentra met veel bezoekers zijn plaatsen waar het virus zich snel kan verspreiden.
Lees meer

30 maart 2020

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl