Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Kevers bestrijden

Kevers planten zich snel voort en kunnen in grotere aantallen dan verwacht aanwezig zijn. Door de vier verschillende levenscycli van een kever is het belangrijk dat deze hardnekkig en op professionele wijze wordt bestreden. Bureau Plaagdierpreventie is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte bij bedrijven in uiteenlopende branches. We lossen uw ongedierteprobleem succesvol en op een effectieve manier voor u op. We bestrijden uw kevers voordat deze tot een ware plaag uitgroeien.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

Professioneel bestrijden van kevers

Kevers in uw bedrijf zijn een ware nachtmerrie, met name voor uw klanten. Kevers komen overal ter wereld voor en de voedselkeuze varieert. Sommige kevergroepen zijn roofdieren, terwijl andere planteneters zijn. Kevers en hun larven kunnen heel wat schade toebrengen aan hout, graan, organische producten en etenswaren.

Bureau Plaagdierpreventie zet de bestrijdingsmethode in die het best past bij de omvang van de plaag en het type kever. De beste methode is ook afhankelijk van de fase van de levenscyclus van de kever. Voor iedere cyclus (ei, larve, pop en volwassen kever) bieden we bestrijding op maat. Wacht daarom niet te lang met kevers bestrijden. Het is belangrijk dat u deze met ferme hand aanpakt.

Hoe kevers bestrijden in huis of uw bedrijf?

Als u één larve of kever vindt, kunt u er meestal vanuit gaan dat er meerdere larven/kevers aanwezig zijn in uw gebouw of huis. Kevers zijn behoorlijk hardnekkig te bestrijden, we raden daarom aan om professionele hulp in te schakelen. De oorzaak van de keverplaag moet onderzocht en behandeld worden. Onze technicus kiest, op basis van de grootte van de besmetting, de juiste bestrijdingsmethode en past onze bestrijdingsmiddelen veilig toe zodat ze geen risico vormen voor mens en milieu.

Houd bij een insecticidebehandeling rekening met de volgende zaken:

 • Behandelde ruimtes zijn een paar uur niet toegankelijk
 • Het is belangrijk om behandelde ruimtes achteraf te ventileren

Bureau Plaagdierpreventie: gespecialiseerd in kevers bestrijden

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Kosten van de kever bestrijding

Ten eerste wordt het te bestrijden soort kever vastgesteld. Onze experts bepalen dit nadat er is vastgesteld om welke soort kever het gaat. Daarnaast is het belangrijk om erachter te komen hoe groot de plaag is en welke ruimtes we moeten aanpakken. We voeren ook preventieve werkzaamheden uit. Om de kosten van de keverbestrijding in kaart te brengen vraagt u een vrijblijvende offerte aan. Of vraag een indicatie op aan de hand van een gratis adviesgesprek.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Soorten kevers in Nederland

Kevers worden ook wel ‘torren’ genoemd. In Nederland alleen al komen zo’n 4200 verschillende soorten kevers voor. Dit betreft maar liefst 23% van alle Nederlandse insectensoorten. Indien u een insect in uw bedrijf moet bestrijden, is er daarom een grote kans dat het een keversoort betreft. Het is dan ook moeilijk om zelf vast te stellen welke kever we bij u moeten bestrijden. De taxuskever kan bijvoorbeeld, in tegenstelling tot andere kevers, wel enkele jaren oud worden en heeft voornamelijk planten op het menu staan, terwijl tapijtkevers alle vormen van dierlijke materialen aanvreten, zoals: kleding, tapijt, opgezette dieren en insectencollecties. Handel direct en vraag advies om te voorkomen dat een keverplaag zich verder uitbreidt.

Niet alle kevers zijn schadelijk

Niet alle kevers zijn schadelijk en moeten bestreden worden. Zo zijn bladluis etende lieveheersbeestjes een keversoort die buitenshuis ingezet worden als biologisch bestrijdingsmiddel. Per branche zijn we bekend met vaak voorkomend ongedierte. De tapijtkever komt bijna in elk huis voor waar dierlijk materiaal aanwezig is. Dit kan in tapijten, kledijkasten of rond plinten zijn waar stof en haar zich vaak ophoopt. Het is vooral de larve die het meeste schade aanricht. De volwassen kever is onschadelijk.

De verschillende soorten

De volgende kevers komen regelmatig voor in Nederland:

 • Tapijtkevers
 • Rijstmeelkevers
 • Spekkevers
 • Taxuskevers
 • Tabakskevers
 • Broodkevers

Deze kevers tasten op grote schaal materialen en voorraden aan. Kevers zijn niet schadelijk voor de gezondheid van mensen, maar ze veroorzaken wel vraatschade en tasten met hun uitwerpselen verpakkingen, voedsel en producten aan. Deze producten worden daardoor onbruikbaar. Onder de optimale omstandigheden groeien kevers al snel uit tot een plaag. Kevers bestrijden is dan de beste optie. Bureau Plaagdierpreventie biedt een aantal milieuvriendelijke en duurzame oplossingen.

Als u meer wilt weten over kevers vindt u op deze pagina meer informatie over het onderwerp kevers.

Weet u niet zeker waar u mee te maken heeft? Bel ons op 085 273 19 34 en we geven u gratis advies.

Een keverplaag herkennen

Er zijn verschillende indicaties om een keverplaag te herkennen:

 • Lege vervellingshuidjes;
 • Ronde gaatjes in verpakkingen van levensmiddelen;
 • Aangevreten dierlijke materialen, zoals bont en dons;
 • Verkleuring van levensmiddelen;
 • Verschimmelen van uw voorraad.

‘Vorige zomer vonden wij achterin onze voorraadkast overal gaatjes in de verpakkingen van onze producten. Bij benadering van de kern van het probleem bleek de plaag zich al behoorlijk te hebben uitgebreid en vlogen de kevers ons letterlijk om de oren. Na een belletje met Bureau Plaagdierpreventie bleek het om de tabakskever te gaan. Ze waren er snel bij en hebben voor een mooie prijs ons bedrijf weer kevervrij gemaakt. Heel vakkundig!’
Dhr. Van Loenen uit Arnhem

Zelf kevers bestrijden

We benadrukken te allen tijde een gratis adviesgesprek wanneer u kevers in uw bedrijf moet bestrijden. Dit omdat u kevers op professionele wijze dient te bestrijden. We maken uw bedrijf volledig kevervrij om te voorkomen dat de kevers zich blijven uitbreiden of verdere schade toebrengen.

Ook wanneer u kevers in huis aantreft en u ze wilt bestrijden, is het beter om een professional in te schakelen.

Stel een vraag aan Bureau Plaagdierpreventie over het bestrijden van kevers

Heeft uw bedrijf last van kevers? Neem contact op met Bureau Plaagdierpreventie voor effectieve bestrijding. Vul het contactformulier in voor een afspraak of bel met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl