Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Muggen bestrijden

In Nederland komen allerlei soorten muggen voor die voor overlast zorgen in huizen en bedrijven. Het bestrijden van muggen is belangrijk voor een goede nachtrust en om schade aan gazons, gewassen en landbouwgrond tegen te gaan. Muggen zijn relatief eenvoudig te bestrijden, maar voor bedrijven en bij extreme overlast biedt professionele ongediertebestrijding de oplossing. Schakel de experts van Bureau Plaagdierpreventie in voor een permanente oplossing van uw muggenprobleem.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘Fijn dat er op korte termijn een afspraak gemaakt kon worden aangezien we gek werden van de muggenoverlast op ons land. We kregen een eerlijk advies en na een korte bedenktijd zijn we een samenwerking aangegaan met Bureau Plaagdierpreventie en daar zijn we nog steeds blij mee. De overlast is een stuk minder en er ligt een plan om dit nog meer de verminderen.’
Dhr. Venema uit Almere

Professioneel muggen laten bestrijden

Bij een grote muggenplaag of wanneer u veel hinder van de muggen ondervindt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. De specialisten van Bureau Plaagdierpreventie zijn direct bereikbaar via 085 273 1934 en helpen u op effectieve en milieuvriendelijke wijze van uw muggenprobleem af. We bestrijden de muggen en met preventiemaatregelen zorgen we ervoor dat er geen nieuwe muggenplaag ontstaat. Tijdens een gratis adviesgesprek inspecteren we uw bedrijf of huis en maken we een op maat gemaakt bestrijdingsplan. Neem voor een afspraak voor ongediertebestrijding direct telefonisch contact met ons op.

Bureau Plaagdierpreventie: specialist in muggenbestrijding

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Onze werkwijze bij extreme muggenoverlast

Bij extreme overlast bestrijden we muggen door ruimtes waarin de insecten zich bevinden te behandelen met een snel en kortwerkend insecticide. Dit bestrijdingsmiddel vernevelen we in de ruimte om muggen binnen enkele minuten te doden. Tijdens de behandeling is de ruimte niet toegankelijk voor mensen en dieren. Uiteraard is het belangrijk om ook de bron van de muggenplaag te verhelpen om te voorkomen dat er weer een probleem ontstaat.

Kosten van muggenbestrijding

De medewerkers van Bureau Plaagdierpreventie brengen de meest efficiënte behandelmethode tijdens een inspectie in kaart. Aan de hand van een aantal factoren stellen ze vast wat het bestrijden van de muggen kost. Ze kijken daarbij onder andere naar:

 • De grootte van de plaag
 • De soort mug
 • Bereikbaarheid van de locatie
 • De meest geschikte bestrijdingsmethode
 • De tijd die nodig is om de muggen te bestrijden
 • Eventuele preventiewerkzaamheden

Voor een indicatie van de kosten stellen we graag een vrijblijvende offerte op. Vul ons contactformulier in of bel naar 085 273 1934 om uw situatie toe te lichten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Stekende muggen herkennen

In Nederland kennen we ongeveer dertig soorten steekmuggen die hinderlijk zijn voor mensen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komen steekmuggen het hele jaar voor en niet alleen in de zomer. Wel zijn er in de winter minder stekende muggen actief. Aan de hand van onderstaande tekenen herkent u stekende muggen:

 • Steekmuggen maken een zoemend geluid. Alleen vrouwtjesmuggen steken en het geluid veroorzaken ze door te klapperen met hun vleugels waarmee ze mannelijke soortgenoten naar zich toetrekken.
 • Wees vooral ’s nachts op uw hoede; muggen zijn voornamelijk in de nacht actief omdat de lucht dan vochtiger is.
 • De vervelende, jeukende bulten die steekmuggen veroorzaken zijn natuurlijk een duidelijke aanwijzing voor de aanwezigheid van steekmuggen.

‘Nu een aantal keer bezoek gehad van Bureau Plaagdierpreventie in verband met muggenoverlast. De laatste behandeling is nu een paar weken geleden en we hebben vrijwel geen last meer van muggen.’
Dhr. Schipper uit Dordrecht

Zelf muggen bestrijden

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om muggen te bestrijden en te weren. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar als u eenmaal te maken heeft met muggen komt u er met onze tips snel vanaf.

Tips om muggen te weren

Met onderstaande tips maakt u de omgeving van uw huis of bedrijf zo onaantrekkelijk mogelijk voor muggen:

 • Muggen hebben stilstaand water nodig om eitjes in te leggen en larven tot ontwikkeling te laten komen. Daarom is het van belang dergelijke bronnen af te dekken. Denk daarbij aan stilstaand water in dakgoten, vijvers, kruipruimten, regentonnen en bakken met waterplanten.
 • Een milieuvriendelijke manier om muggen te weren is het uitzetten van vissen die muggeneitjes eten in vijvers.
 • Muggen zijn eenvoudig te weren door horren voor ramen en deuren te plaatsen. Daarnaast houden ze niet van tocht. Lucht uw huis of bedrijfspand daarom door overdag ramen en deuren tegen elkaar open te zetten.
 • Op vakantie of in het buitenland raden we aan om een klamboe te gebruiken. Hiermee voorkomt u dat u gestoken wordt.

Muggen doden

Er zijn een aantal eenvoudige manieren waarmee u muggen doodt:

 • Gif: door een insectenspray te gebruiken, doodt u de aanwezige muggen. Let er wel op dat u een spray gebruikt die niet schadelijk is voor de gezondheid van mensen en dieren.
 • Een elektrische insectenlamp doodt niet alleen muggen, maar ook andere insecten zoals vliegen en wespen.
 • Een (elektrische) vliegenmepper: wanneer u niet te maken heeft met een extreme muggenplaag helpt het gebruik van een vliegenmepper. Een elektrische variant is makkelijker in gebruik omdat u minder lucht verplaatst en de mug het apparaat daardoor minder snel aan ziet komen.

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Om muggen direct te laten bestrijden, neemt u contact op met Bureau Plaagdierpreventie. Bel met 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek of vul onderstaand contactformulier in. We bekijken het probleem en stellen de meest ideale aanpak op om de muggenplaag permanent te verhelpen.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Referenties

In Nederland leven 25 verschillende muggensoorten. Deze plaagdieren zorgen vooral in de zomermaanden voor overlast, omdat de vrouwtjes mensen steken. Dit doen ze omdat ze bloed nodig hebben om hun eitjes tot rijpheid te brengen. Het maakt niet uit hoe goed u zich tegen muggen beschermt, helaas is er altijd wel eentje die u weet te steken.

De muggen die in Nederland voorkomen, verspreiden geen ziektes. Dat betekent niet dat een muggenbeet niet irritant is, zeker bij kinderen is dit vervelend.

Muggen staan verder bekend om hun irritante gezoem en de jeukende, rode bulten die de beten achterlaten. In totaal zijn er duizenden muggensoorten die bijten. De plaagdieren houden van warm vochtig weer en stilstaand water omdat ze hier hun eieren leggen. Sommige muggen hebben al genoeg aan een klein laagje water, zoals een plas na een regenbui.

Een muggenwijfje legt honderd of meer eitjes. De larven die uit deze eitjes komen, ademen via een adembuis die in de lucht aan het wateroppervlak uitmondt. Zij kunnen dus prima in sterk vervuild en zuurstofarm water leven. Als de larven verstoord worden, vluchten zij naar de diepte. Na enige tijd komen ze weer boven om adem te halen.

Zoals genoemd, komen muggen dus voornamelijk voor in waterrijke gebieden maar ook in gebouwen waar water stil staat, bijvoorbeeld in de kruipruimte. Sommige muggensoorten overwinteren dan ook in deze gebouwen.

In de zomer komt het regelmatig voor dat mensen last hebben van muggen in hun woning. Hoeveel last u heeft van de insecten, hangt af van waar u woont, de grond waarop uw woning is gebouwd, en of u rondom uw woning stilstaand water heeft.

Soms komen de muggen echter niet van buiten naar binnen vliegen, maar broeden ze in uw woning of bedrijfspand. In dat geval zijn er vaak problemen met water in de kruipruimte.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl