Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn vervelende en hardnekkige plaagdieren en daardoor zijn ze moeilijk te bestrijden. Het is bij een bedwantsenplaag belangrijk om direct te handelen en de plaag zo veel mogelijk te beperken. Voor een effectieve en permanente oplossing is het noodzakelijk om de hulp van professionals in te schakelen. Bureau Plaagdierpreventie is expert op het gebied van het bestrijden van bedwantsen.Het laten bestrijden van bedwantsen is daarnaast beter voor de gezondheid, hygiëne en als bedrijf beperkt u met behulp van ons advies financiële schade en imagoverlies.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘Meerdere bedrijven geraadpleegd, maar meteen een duidelijk advies van Bureau Plaagdierpreventie. De besmette kamers zijn grondig behandeld en ik kreeg ter controle na 14 dagen een nacontrole op de behandeling. Ik beveel dit bedrijf daarom zeker aan!’
Dhr. Kok uit Apeldoorn

Professioneel bedwantsen laten bestrijden

In hotels en pensions komen bedwantsen voor omdat toeristen de parasieten meenemen in hun bagage. Wanneer u in uw huis of bedrijf bedwantsen aantreft, is het cruciaal om direct aan de slag te gaan met ongediertebestrijding. Bij Bureau Plaagdierpreventie bestrijden we bedwantsen op twee manieren:

Stoombehandeling en bestrijding

Voordat we een behandeling uitvoeren inspecteren we eerst de (mogelijke) besmette kamer(s) en naastgelegen kamers op aanwezigheid van bedwantsen. Bij een besmetting voeren we eerst een stoombehandeling op alle naden en kieren in de besmette kamer uit. Om vervolgens een bestrijding met insecticide op alle naden en kieren in de kamer uit te voeren. Het bestrijdingsmiddel is schadelijk voor mensen en dieren; kamers die zijn gespoten zijn daarom twee uur na behandeling niet toegankelijk. Ook is het belangrijk om de kamers daarna goed te ventileren. Het residu dat in naden en kieren achterblijft kan na de twee uur niet meer via de ademhaling worden opgenomen. Het bestrijdingsmiddel doodt alleen de bedwantsen en niet eventuele achtergebleven eitjes. Daarom komen wij na 14 dagen terug voor een nacontrole. Zo nodig herhalen we de behandeling.

Invriezen van meubilair

Ook heeft Bureau Plaagdierpreventie een vrieshuis en behoort het invriezen van meubilair tot de mogelijkheden. U wordt geheel ontzorgt, wij zorgen voor het inpakken, het vervoeren en terugbrengen van het meubilair. Het meubilair wordt gedurende drie dagen bij minimaal -20 graden Celsius ingevroren. Doordat het meubilair uit de besmette kamer verwijderd is, kunnen we de kamer optimaal behandelen.

Bij het bestrijden van bedwantsen raden we u aan om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Verplaats meubilair uit besmette ruimtes niet naar andere kamers
 • Behandelde ruimtes zijn een paar uur niet toegankelijk
 • Het ventileren van de kamers is erg belangrijk
 • Na behandeling de besmette kamer na 14 dagen controleren op aanwezigheid van levende bedwantsen

Bureau Plaagdierpreventie: gespecialiseerd in bedwantsenbestrijding

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Kosten van bedwantsen bestrijding

De kosten van het laten bestrijden van bedwantsen zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt het aantal te behandelen kamers mee, net als eventuele nabehandelingen om ervoor te zorgen dat alle eitjes of mogelijk uitgekomen eitjes behandeld worden. Aan de hand van uw situatie maken we een nauwkeurige inschatting van de prijzen en na akkoord op de offerte komen we zo snel mogelijk langs om de bedwantsen te bestrijden. Neem voor meer informatie over de kosten van ongediertebestrijding en het aanvragen van een offerte contact met ons op.

Voorkom financiële- en imagoschade

Om financiële en imagoschade voor uw bedrijf zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om de sporen van bedwantsen in een vroeg stadium te herkennen. Bureau Plaagdierpreventie is niet alleen expert op het gebied van de bestrijding van bedwantsen, maar ook in ongediertepreventie. Wij geven trainingen waarmee we u en uw personeel precies leren hoe jullie alert moeten zijn op de aanwezigheid van bedwantsen. U leert hoe u de parasieten herkent en welke maatregelen u moet treffen als er sprake is van een bedwantsenplaag.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Een andere naam voor dit vervelende beestje is de wandluis of de weegluis. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de leefomstandigheden en hygiëne dusdanig verbeterd dat bedwantsen uitgeroeid leken. Helaas zijn deze plaagdieren niet helemaal te vermijden met alleen een goede hygiëne. Door de grote toename in transport en reizen zijn bedwantsen de afgelopen jaren weer in opkomst.

”Beestjes in bed”

Bedwantsen staan ook wel bekend als bedbeestjes. Deze vervelende kleine beestjes in bed komen met name voor in hotels en pensions over de hele wereld. Ze nestelen zich graag in kleine, moeilijk bereikbare plekken. Bedwantsen reizen eenvoudig mee in koffers en tassen van toeristen waardoor het ook mogelijk is dat mensen thuis last krijgen van een plaag. Daarnaast kunnen deze insecten wel een jaar lang zonder voedsel en planten ze zich snel voort. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat bedwantsen zeer lastig te bestrijden zijn.

Bedwantsen herkennen

Twijfelt u of u te maken heeft met een bedwantsenplaag? We zetten een aantal tekenen op een rijtje waaraan bedwantsen te herkennen zijn:

 • Een volwassen bedwants is ongeveer vijf millimeter groot en heeft een zwarte of roodbruine kleur
 • Jonge bedwantsen zijn kleiner en transparant gekleurd
 • Ze hebben geen vleugels en kunnen niet springen
 • De eitjes zijn witgekleurd en ongeveer een millimeter groot

Omdat bedwantsen zich goed verstoppen, hoeft u ze niet altijd te zien om te weten dat u te maken heeft met een plaag. Signalen waaraan u een bedwantsenprobleem herkent, zijn:

 • Bedwantsen voeden zich met bloed. Dit veroorzaakt pijnlijke en jeukende bultjes.
 • Bruine velletjes op bedden en tussen naden: dit zijn de vervellingshuidjes van bedwantsen
 • Bruine of zwarte vlekjes op beddengoed: dit kan wijzen op uitwerpselen van bedwantsen
 • Een geur van bloed of bedorven frambozen, bedwantsen verspreiden namelijk een nare, zoete geur.

‘Prima ongediertebestrijding! Niet alleen de plek waar bedwantsen waren aangetroffen werden geïnspecteerd, maar ook de rest van het bedrijf. Netjes, snel en effectief gewerkt.’
Mevr. Luintjes uit Zwolle

Bedwantsen zelf bestrijden

Nadat u bedwantsen in uw huis heeft aangetroffen, zijn er een aantal maatregelen die u zelf kunt treffen. Het is belangrijk dat u meubels niet verplaatst, hiermee voorkomt u verspreiding.

Omdat bedwantsen zich snel voortplanten, lang zonder voedsel kunnen en zich op moeilijk bereikbare plekken nestelen, is het lastig om de hele plaag zelf te bestrijden. Wij adviseren u daarom altijd om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het bestrijden van bedwantsen. De medewerkers van zo’n bedrijf beschikken over speciale middelen om uw huis of bedrijf te behandelen zodat u zeker weet dat u verlost bent van de plaagdieren.

Tips om bedwantsen te voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom geven we een aantal tips om te voorkomen dat u last krijgt van dit ongedierte:

 • Controleer hotelkamers op de aanwezigheid van bedwantsen. Kijk daarvoor naar bovenstaande tekenen van een plaag en check het dekbed en kieren in de muur.
 • Hang op vakantie liever uw kleding op in de kast in plaats van dit op te vouwen en in lades en kasten te leggen. Bedwantsen kunnen niet springen en daarom is het voor hen een stuk lastiger om zich te nestelen in hangende kleding.
 • Twijfelt u of u bedwantsen heeft meegenomen na een vakantie? Was dan voor de zekerheid alle kleding in een afgesloten zak op een hete temperatuur. Zet de koffer of reistas buiten de deur en behandel deze indien mogelijk met stoom.
 • Zorg in een professionele omgeving dat uw medewerkers getraind zijn op het herkennen van bedwantsen.

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u last van bedwantsen in uw bedrijf of vermoedt u dat deze er zijn? De experts van Bureau Plaagdierpreventie helpen u direct met het bestrijden van deze plaagdieren. Bel 085 273 1934 of maak eenvoudig een afspraak voor een gratis adviesgesprek via onderstaande button.

Referenties

Fletcher Hotels
Pillows Hotels
wailbi
referentie bedwantsen bestrijden
RCS bedwantsen bestrijden
rodé vis
leroy bedwantsen bestrijden

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl