Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Kakkerlakken bestrijden

Het bestrijden van kakkerlakken is noodzakelijk om het risico op ziektes te beperken en de hygiëne in uw huis of bedrijf te waarborgen. Deze vervelende plaagdieren dragen niet alleen ziektes met zich mee, maar de aanwezigheid van kakkerlakken is ook erg onsmakelijk vanwege de vieze geur die ze veroorzaken.

Hoewel u zelf een aantal maatregelen kunt treffen om kakkerlakken te weren, is professionele ongediertebestrijding noodzakelijk voor een optimaal resultaat. Bureau Plaagdierpreventie maakt een plan op maat en helpt u van uw kakkerlakkenprobleem af. Bel voor een gratis adviesgesprek 085 273 1934.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘Goed bereikbaar en snel een afspraak gemaakt. Na twee dagen kwamen de bestrijders langs en ze zijn heel erg nauwkeurig te werk gegaan. Ook het contact tijdens het bezoek verliep prettig.’
Dhr. Groenewold uit Hoorn

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn insecten die voorkomen in woningen, levensmiddelenbedrijven, bakkerijen, hotels, restaurants, aan boord van schepen en op ongecontroleerde vuilstortplaatsen. Ze verstoppen zich het liefst op donkere, warme en vochtige plaatsen. Oorspronkelijk behoren deze plaagdieren tot de geleedpotigen. Qua uiterlijk hebben kakkerlakken een ovaal, plat lichaam met zes poten. Ze zijn te herkennen aan de lange en beweeglijke voelsprieten op hun kop. In Nederland komen drie soorten kakkerlakken voor: de Duitse, de Amerikaanse en de Oosterse kakkerlak.

Een kakkerlakkenplaag herkennen

Natuurlijk is het zien van kakkerlakken de belangrijkste aanwijzing voor een plaag. Heeft u de insecten niet gezien, maar vermoedt u wel dat er een probleem is? Let dan op de volgende signalen:

 • Eitjes en vervellingshuidjes: kakkerlakken vervellen meerdere keren tijdens hun levenscyclus. De vellen die ze achterlaten zien eruit als doorzichtige capsules.
 • Sporen van uitwerpselen op muren en andere verticale oppervlakken.
 • Stank: kakkerlakken verspreiden een vieze geur. Deze versterkt naarmate de plaag erger wordt.
 • Aangevreten etenswaren zoals fruit, maar ook schade aan verpakkingen van karton, plastic en papier.

‘Heel vakkundig en vriendelijk geholpen. Al vanaf het eerste telefonische contact tot en met de nazorg nadat de kakkerlakken bestreden waren.’
Mevr. Klinkenberg uit Amsterdam

Tips om kakkerlakken te voorkomen

Om te voorkomen dat u te maken krijgt met een kakkerlakkenplaag en u ze moet bestrijden, is het belangrijk om uw bedrijfspand of huis goed na te lopen op kieren en naden. Dicht deze openingen en plaats deurborstels onder deuren. Verder is het ook mogelijk om kakkerlakken te weren door goed schoon te maken.

Schoonmaken

Misschien wat voor de hand liggend, maar niet minder belangrijk: zorgvuldige hygiëne weert kakkerlakken. Dit ongedierte is dol op vuil en vocht. Maak daarom met name de keuken en badkamer goed schoon. Zorg dat u etenswaren goed afgesloten bewaart en etensresten zo snel mogelijk verwijdert. Sluit ook de vuilnisbak goed af.

Zelf kakkerlakken bestrijden

Heeft u slechts een enkele kakkerlak? Dan is het mogelijk om zelf te kakkerlakken te bestrijden of te vangen. We geven u graag een aantal tips.

Natte dweil

Leg in de nacht een natte dweil op de grond. Kakkerlakken komen af op vochtige en warme omgevingen. In de nacht zullen ze zich nestelen onder de dweil. In de ochtend erna veegt u ze eenvoudig op en heeft u ze op een diervriendelijke manier zelf bestreden.

Kakkerlakkenval

Een kakkerlakkenval heeft vaak de vorm van een lokdoos. Deze bevat feromonen van vrouwelijke kakkerlakken waar de mannelijke soortgenootjes door aangetrokken worden. Ook zijn er kakkerlakkendozen op de markt die gif bevatten. Pas daarom goed op dat huisdieren en kinderen hier niet mee in aanraking komen.

Professioneel kakkerlakken bestrijden

Is het al te laat en hebben de kakkerlakken zich vermenigvuldigd tot een kakkerlakkenplaag? Bij overlast door kakkerlakken is het belangrijk dat de plaag snel verdwijnt en de hygiëne in uw bedrijf terugkeert. Schakel daarom een gespecialiseerd bedrijf in dat binnen korte tijd afrekent met de kakkerlakkenplaag door ze te bestrijden. De medewerkers van Bureau Plaagdierpreventie zijn bereikbaar via 085 273 1934.

We maken op korte termijn een afspraak met u waarbij we uw bedrijf inspecteren en de bron van de kakkerlakkenplaag onderzoeken. Aan de hand van onze constateringen maken we een plan op maat om het ongedierte optimaal te bestrijden. Ook adviseren we u over het voorkomen van een nieuwe plaag. Maak telefonisch direct een afspraak voor het bestrijden van kakkerlakken.

Onze methode om kakkerlakken aan te pakken

Een grondige bestrijding van kakkerlakken begint met een inventarisatie en het opstellen van een behandelplan. Wij willen u natuurlijk zo snel mogelijk van uw plaag afhelpen. Tegelijkertijd minimaliseren we de kans op een nieuwe plaag. Ongediertepreventie is daarom altijd onderdeel van onze aanpak bij het verwijderen van kakkerlakken.

Wij verwijderen de kakkerlakken in uw bedrijf door naden en kieren te behandelen met een residueel werkende spray. Een andere methode van kakkerlakkenbestrijding is het uitzetten van lokaas in de vorm van een gel. Kakkerlakken die van deze gel eten gaan binnen een dag dood. De gel is onschadelijk voor mensen en dieren. Hierdoor is het mogelijk om schadelijke bestrijdingsmethodes achterwege te laten. Ongeveer vier tot zes weken na ons bezoek komen wij terug voor een inspectie.

Bureau Plaagdierpreventie: specialist in kakkerlakkenbestrijding

Wat kost het bestrijden van kakkerlakken?

We hanteren geen vaste prijzen voor het bestrijden van kakkerlakken. Dat komt omdat iedere situatie maatwerk vereist. Voordat we starten met onze werkzaamheden bekijken we uw bedrijf en situatie en maken we een prijs op maat. Na uw akkoord op de prijsopgave gaan we aan de slag met het verwijderen van de kakkerlakken.

Onze medewerkers kijken onder andere naar de grootte van uw bedrijf en de omvang van de plaag. Verder is het van belang om rekening te houden met de hoeveelheid verstopplekken van de kakkerlakken en natuurlijk de omvang van de kakkerlakkenplaag. Bent u benieuwd naar de kosten van ongediertebestrijding bij uw bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Bureau Plaagdierpreventie via onderstaande button.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Vermoedt u dat u te maken heeft met een kakkerlakkenplaag? Neem dan contact op met de experts van Bureau Plaagdierpreventie. Zij plannen direct een afspraak met u in voor een eerste adviesgesprek. Bel 085 273 1934 of maak een afspraak via onderstaand contactformulier.

Referenties

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl