Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Houtworm bestrijden

Heeft u last van houtwormen? Om grote schade aan hout te voorkomen, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt per direct contact opnemen met de experts van Bureau Plaagdierpreventie voor hulp en advies. We werken volgens gecertificeerde methodes zodat uw houtwormprobleem snel, duurzaam en zonder onnodige kosten verholpen wordt. Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek.

Hoe herken je de houtworm?

‘Houtworm’ is de verzamelnaam voor verschillende soorten in hout levende keverlarven. De bekendste en meest schadelijke kevers zijn de gewone houtwormkever en de bonte knaagkever. Een derde veel voorkomende houtaantaster is de huisboktor. Het zijn niet de kevers die op grote schaal houten constructies en voorwerpen aantasten, maar hun larven. De larven boren lange gangen in het hout. Voor het bestrijden van deze soort kevers kunt u terecht bij de experts van Bureau Plaagdierpreventie.

Aanpak in houtworm bestrijden

1. Houtwormkever bestrijden
We bestrijden houtworm door het hout aan de oppervlakte te behandelen met een in olie gedragen, residueel werkend insecticide. Het hout moet hiervoor eerst stofvrij gemaakt worden. We bespuiten het hout onder lage druk. Dit wordt een aantal keren herhaald totdat het hout is verzadigd en de insecticide niet meer opneemt. Deze methode is alleen geschikt voor onbehandeld hout. Aan het insecticide is een houtconserveringsmiddel toegevoegd dat ook aanwezige schimmels doodt.

2. Bonte knaagkever bestrijden
Vochtige ruimten moeten goed worden geventileerd zodat vochtig hout kan drogen. De larven kunnen zich niet ontwikkelen in droog hout en de kevers zullen hun heil elders zoeken. Kevers en schimmels kunnen vervolgens worden aangepakt met een bestrijdingsmiddel.

Houtworm bestrijden door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u in uw bedrijf of pand last van houtworm? En wilt u deze houtworm bestrijden? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over een passende bestrijdingsaanpak in uw bedrijf en de kosten. U kunt het contactformulier invullen voor een afspraak of bellen met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl