Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Wespen bestrijden

Heeft u last van wespen? Tijdens de zomer kunnen wespen veel overlast veroorzaken. Om te zorgen dat uw klanten geen hinder ondervinden van de wespen, wilt u het probleem snel verhelpen. U kunt daarom per direct contact opnemen met de experts van Bureau Plaagdierpreventie. Bel met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek om de wespen te laten bestrijden.

We werken volgens gecertificeerde methodes, zodat uw wespenprobleem snel, duurzaam en zonder onnodige kosten verholpen wordt.

Vraag gratis adviesgesprek aan

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Werkzaam door heel Nederland
 • Duurzame wespenbestrijding
 • Jarenlange ervaring

‘Bij ons op de zaak hadden we last van een wespennest. We konden niet meer rustig rondlopen, of ze vlogen wel om je hoofd heen! Dankzij de bestrijding van Bureau Plaagdierpreventie hebben we er nu geen last meer van. Zeker aan te raden.’
J. van Hak uit Hilversum

Hoe ontstaat een wespennest?

Al in het voorjaar begint een jonge wespenkoningin met het bouwen van een wespennest en legt ze haar eerste eitjes. Dit begint heel klein. Zo heeft een nest dat pas net is opgebouwd een grootte van een golfbal. Wanneer de wespen zich ontwikkelen en uit de eitjes komen, worden ze werkers. Ze nemen de bouw van het nest over. Op deze manier hoeft de koningin alleen nog maar nieuwe eitjes te leggen en breidt het nest zich sneller uit.

Wespen in de zomerperiode

Wespen veroorzaken vooral overlast aan het einde van de zomer. In die periode beginnen de wespennesten te vervallen. De werkers hebben dan geen werk meer en worden hinderlijk voor mensen. Zorg er altijd voor dat u voorzichtig omgaat met wespen. Wespen vallen namelijk mensen aan als ze verstoord worden. Dit doen ze regelmatig in groepen, waardoor u te maken krijg met een wespenaanval. Beperk het risico om gestoken te worden en neem contact op met een professional.

Nesten van wespen zijn over het algemeen niet direct zichtbaar. Daarom is het weghalen van een wespennest een lastige opgave. Ze worden namelijk op beschutte plekken gemaakt.

Bureau Plaagdierpreventie helpt u bij de bestrijding van de wespen. We sporen het nest op en bestrijden de wespen die zich in het nest bevinden. Gemiddeld sterven de wespen binnen 24 uur. Eventuele werksters die niet aanwezig waren en terugkeren, sterven op een natuurlijke wijze. Het nest halen we niet weg. Wespen kiezen niet voor een al eerder bewoond nest.

Gespecialiseerd in het bestrijden van Wespen

Bureau Plaagdierpreventie verwijdert wespen voor diverse branches. Een aantal hiervan zijn:

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Aanpak wespen bestrijden

Heeft u veel overlast van wespen? Bureau Plaagdierpreventie kan u helpen door het nest te bestrijden en zo de bron aan te pakken. Na de behandeling zijn de meeste wespen binnen 24 uur dood. Wespennesten worden meestal niet opnieuw bewoond. Het is wel verstandig om in gebouwen waar wespen vaak voorkomen na een behandeling de spouwopeningen te voorzien van bijenbekjes.

Kosten wespen verwijderen

Omdat elke situatie anders is, zijn de kosten niet voor elke opdracht hetzelfde. De kosten voor het verwijderen van wespen zijn afhankelijk van een aantal zaken, zoals:

 • De omvang van het wespennest en het aantal wespen
 • De bereikbaarheid van het nest
 • De tijd die we nodig hebben
 • Eventuele herhalingsbezoeken en preventiewerkzaamheden

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vul hiervoor ons contactformulier in of bel naar 085 273 19 34. We stellen aan de hand van de situatie een offerte op.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe herkent u het wespennest?

Omdat er zeker van te zijn dat u last heeft van een wespennest en niet van een bijennest, is het belangrijk om te weten hoe u een wespennest herkent. Wespennesten zijn goed te herkennen aan de vorm en de locatie van het nest. De nesten hebben een bolvormig nest dat gemaakt is van een papier-machéachtige stof. De nesten bevinden zich vrijwel altijd op beschutte plekken. Denk hierbij aan een dakrand of een zolder. Kunt u het nest niet vinden en weet u niet of u te maken heeft met wespen of bijen? Neem dan contact met ons op voor een inspectie. We helpen u in beide gevallen graag verder.

Wespen zelf bestrijden

Omdat het gevaarlijk kan zijn om een wespennest zelf te verwijderen, raden we dit af. Het gif van wespen trekt namelijk andere wespen aan. Wilt u de wespen bestrijden? Neem dan contact met ons op door een gratis adviesgesprek aan te vragen.

Belangrijke tips om overlast van wespen te voorkomen

De komst van wespen, zeker in de nazomer, houdt u niet tegen. Zoals genoemd is het onverstandig om zelf de wespen te bestrijden. U kunt wél overlast door wespen zoveel mogelijk voorkomen, door wespen te weren:

 • Dicht grote openingen als naden, kieren, doorvoeren en stootvoegen af met geschikt weringsmateriaal. Zo houdt u wespen zo veel mogelijk buiten. Ook wordt het voor wespen op die manier moeilijker om een geschikte plek te vinden voor hun nest.
 • Zorg voor een goede hygiëne.
 • Laat geen glazen achter op het terras met restjes bier, limonade of andere zoetigheden.
 • Maak vuilnisbakken regelmatig schoon en sluit deze goed af.
 • Maak gebruik van wespenvallen buitenom het terras om wespen preventief weg te vangen. Bureau Plaagdierpreventie kunt u voorzien van advies en wespenvallen voorzien van een lokstof.

Insectenvanger

Meer informatie over wespen

Als u meer wilt weten over wespen, vindt u op deze pagina meer informatie over het onderwerp wespen.

Wespen bestrijden door Bureau Plaagdierpreventie

Weet u niet zeker of het om wespen of bijen gaat? Laat het controleren door onze experts. Omdat bijen beschermde dieren zijn, schakelen we bij een bijenplaag meestal een imker in om het nest weg te halen. Wilt u wespennesten veilig en vakkundig laten weghalen? Of wilt u weten wat de kosten zijn voor het wespen bestrijden? U kunt het contactformulier invullen voor een afspraak of bellen met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl