Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Muizen bestrijden

De aanwezigheid van muizen in uw bedrijfspand of uw huis is onhygiënisch, vervelend en schadelijk voor zowel uw gezondheid als uw meubilair. Het is daarom belangrijk om muizen zo snel mogelijk te bestrijden en te voorkomen dat er een ware muizenplaag ontstaat.

Er zijn een aantal mogelijkheden om muizen in huizen en bedrijven te verjagen. Voor het laten bestrijden van muizen in een bedrijfspand en om te voorkomen dat er een plaagdierprobleem ontstaat, is het verstandig om de hulp van een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen.

Bureau Plaagdierpreventie is gespecialiseerd in het bestrijden van muizen en onze experts weten precies hoe ze een muizenvrije omgeving creëren en behouden.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘We merkten dat we muizen in ons restaurant hadden. Gelukkig werden we snel en effectief geholpen door Bureau Plaagdierpreventie waardoor we onze gasten weer kunnen verwelkomen in een hygiënisch en muizenvrij restaurant. Top!’
Dhr. Venema uit Almere

Muizen laten bestrijden door experts

Doe-het-zelfmethodes zijn een voordelige en eenvoudige manier voor het bestrijden van muizen. Toch is voor een permanente oplossing een professionele aanpak aan te raden.

Bureau Plaagdierpreventie is de expert als het aankomt op een effectieve en snelle ongediertebestrijding van muizen. Dankzij onze werkzaamheden en een goede samenwerking met de klant zorgen we voor een permanente oplossing voor het muizenprobleem. We gaan op een milieuvriendelijke en duurzame wijze te werk.

Professionele preventie van muizen

Daarnaast geven onze medewerkers advies over hoe de voedselveiligheid en hygiëne terugkeert in uw bedrijf, hiermee verkleint u de kans op materiële of financiële schade als gevolg van een muizenplaag. Daarnaast zorgen we met onze preventie op maat voor een blijvende oplossing, zodat u ook in de toekomst geen last meer heeft van muizen.

Voor meer informatie over muizen bestrijden of om een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek neemt u contact met ons op via 085 273 19 34 of via onderstaande button.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Bureau Plaagdierpreventie: gespecialiseerd in muizenbestrijding

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Muizen bestrijden kosten

De kosten van een muizenbestrijding verschillen per situatie en zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Grootte van het bedrijf
 • De omvang van het muizenprobleem
 • Intensiteit van de plaag en het benodigde aantal behandelingen

Bureau Plaagdierpreventie hanteert concurrerende prijzen. Voor een kostenindicatie voor de bestrijding van muizen is het mogelijk om een offerte bij ons aan te vragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkwijze bij ongediertebestrijding van muizen

Voordat we beginnen met het bestrijden van de muizen, inventariseren wij eerst wat de mogelijke oorzaken van de overlast zijn. We bekijken welke maatregelen nodig zijn om het probleem te verminderen en muizen in het vervolg te weren. Denk hierbij aan maatregelen van bouwkundige, hygiënische en bedrijfsmatige aard.

Het weren van muizen is op lange termijn namelijk een voordeligere optie dan een intensieve muizenbestrijding met bestrijdingsmiddel. Wanneer er al sprake is van een muizenplaag, maken we gebruik van muizenvallen of bestrijdingsmiddel. Deze plaatsen we op strategische en veilige plekken.

Houd hier rekening mee

Bij muizenbestrijding zijn er een aantal punten waarmee u rekening dient te houden:

 • Het abonnement om de plaagdieren te beheersen bestaat uit meerdere bezoeken per jaar.
 • Bij een intensieve bestrijding met tox (bestrijdingsmiddel) komen we wekelijks langs.
 • Giftige lokaasdozen zetten we op veilige/strategische plekken uit.
 • Een goede samenwerking draagt bij aan het sneller onder controle krijgen van het muizenprobleem.
 • Zorg ervoor dat uw bedrijf toegankelijk is voor onze bestrijdingstechnicus.
 • Voordat we aan de slag gaan ontvangt u van ons een heldere prijsopgave.

Hoelang duurt het bestrijden van muizen?

De duur van de bestrijding is afhankelijk van de omvang van de muizenplaag. We plaatsen lokaasdozen of vallen op strategische plekken en vervolgens controleren we deze op periodieke basis. Bij het gebruik van een bestrijdingsmiddel controleren we de lokaasdozen wekelijks, waar nodig vullen we het middel aan.

Zodra het probleem onder controle is, gaan we over op niet-giftig lokaas. Daarna controleren we de lokaasdozen wederom op periodieke basis om te kijken of er muizen aanwezig zijn.

‘Fijne werkwijze van Bureau Plaagdierpreventie. Deze mensen leggen alles goed uit en ze hebben het hele bedrijf van top tot teen geïnspecteerd. Inmiddels totaal geen last meer van muizen, maar we maken nog graag gebruik van de preventiewerkzaamheden.’
Dhr. Broers uit Utrecht

Signalen van een muizenprobleem

Muizen planten zich snel voort, waardoor een enkele muis in no time uitgroeit tot een waar muizenprobleem. Als u de dieren ziet lopen in uw huis of door uw bedrijf, is de kans groot dat er sprake is van een structureel probleem. Soms is het echter niet zo duidelijk. Andere tekenen van een muizenplaag zijn:

 • Kleine en donkere uitwerpselen in kasten, gootstenen en hoeken
 • Bruine smeersporen (vetafscheiding) die muizen achterlaten
 • Een geur van ammoniak en muskus in afgesloten ruimtes
 • Krassende of schurende geluiden in plafonds en muren
 • Beschadigde kabels en kapot hout, veroorzaakt door knaagdieren
 • Nesten op beschutte plaatsen, bijvoorbeeld achter een koelkast

Muizen bestrijden op drie manieren

1. Chemische bestrijding

Bij gebruik van bestrijdingsmiddelen zetten we het lokaas in speciale dozen uit op strategische plekken. De bestrijdingstechnicus zorgt ervoor dat ze niet in het zicht staan van kinderen of huisdieren. Na de inname van een dodelijke dosis bestrijdingsmiddel gaat de muis binnen 4 tot 14 dagen dood.

Alle langzaam werkende bestrijdingsmiddelen zijn middelen die bloedstolling van de muis tegengaan. Het zijn multidosis vergiften: ze moeten vaak gedurende enige dagen door de muizen gegeten worden om het stollingsvermogen van het bloed voldoende te ontregelen.

Voordelen van deze bestrijdingsmiddelen tegen muizen:

 • Ze veroorzaken geen aasschuwheid
 • Ze zijn veiliger in gebruik

2. Mechanische bestrijding

Een eenvoudige manier om muizen te bestrijden is het plaatsen van vallen of klemmen. Tevens is dit een duurzaam alternatief ten opzichte van chemische bestrijding. De klemmen worden geplaatst langs randen/wanden van veelgebruikte looproutes door muizen.

Mede door gebruik te maken van lokaas op de klemmen worden de muizen sneller weggevangen. Hierbij is het belangrijk om de vallen geregeld te checken, omdat de muizenkadavers anders een nare geur veroorzaken.

3. Bedrijfsmatige bestrijding

Bij deze vorm van bestrijding, beïnvloeden we de directe leefomgeving van de muizen. Ook zorgen we voor een beheersing van de populatie en wering van muizen in de toekomst.

De drie factoren in de omgeving die het meest van belang zijn bij de beheersing van muizen is:

 • De beschikbaarheid van voedsel
 • De aanwezigheid van schuilplekken
 • De beschikbaarheid van water

Wanneer we deze factoren beperken, verkleinen we de kans dat muizen terugkeren.

Hoe bestrijdt u zelf muizen?

Er zijn verschillende manieren om muizen te verjagen. Dit zijn niet alleen opties om muizen levend te vangen, maar ook opties om de muizen te doden.

Muizen bestrijden in huis

Het komt regelmatig voor dat er muizen in woningen aanwezig zijn, mogelijk ook in uw woning. U heeft ze misschien zien lopen, horen knagen of u bent uitwerpselen of aangevreten verpakkingen tegengekomen.

Wanneer de muizen zich al in uw woning bevinden, heeft u diverse mogelijkheden om de muizen te verjagen. Berg voedsel goed op in bijvoorbeeld metalen of plastic bussen of dozen. Zo voorkomt u de verspreiding van geur die muizen lokt. Een andere manier is het dichten van gaten, naden en kieren die zichtbaar door muizen worden gebruikt. Hiervoor kunt u knaagdierbestendige materialen gebruiken. Bureau Plaagdierpreventie kan dit leveren.

Muizen in de tuin

Daarnaast kan het zijn dat de muizen zich in uw tuin bevinden. Deze muizen kunnen net zo veel overlast bezorgen als de muizen binnenhuis. Ze knabbelen aan uw planten en overal vindt u uitwerpselen. Om muizen uit uw tuin te houden, adviseren we u om tuinafval zo goed mogelijk op te ruimen of te bewaren in dichte bakken en geen vogelvoer te strooien en de bosschage kort te houden.

Muizen doden

Chemische bestrijding

Chemische bestrijding zorgt ervoor dat muizen sterven. U plaatst het bestrijdingsmiddel in speciale lokdoosjes. De plaagdieren sterven na het eten van het middel later in hun hol of nest. Let er wel op dat het bestrijdingsmiddel niet bereikbaar is voor andere (huis)dieren en kinderen.

Muizenvallen

Een van de meest eenvoudige manieren om muizen te bestrijden is het plaatsen van vallen. U lokt de muis met voedsel waarna hij in de val gedood wordt. Hierbij is het belangrijk om de vallen geregeld te checken, omdat de muizenkadavers anders een nare geur veroorzaken.

Hoewel er dus een aantal eenvoudige manieren zijn om zelf muizen te bestrijden, weet u bij een professionele bestrijding zeker dat het muizenprobleem blijvend opgelost is.

Tips om een muizenplaag te voorkomen

Onze ongediertepreventie is gericht op het onder controle krijgen van het probleem en om op lange termijn een muizenplaag te voorkomen. Bureau Plaagdierpreventie heeft succesvolle bestrijdingsplannen gemaakt en uitgevoerd ter bestrijding van muizen, bij onder andere horecabedrijven, de zorgsector, retailers, productiebedrijven, vastgoed en de agrarische sector.

Ook zijn er een aantal maatregelen die u zelf kunt treffen om muizen in huis en in uw bedrijfspand te voorkomen:

 • Zorg ervoor dat alle etenswaren in goed afgesloten bakken zitten. Dit geldt ook voor het voer van huisdieren.
 • Kijk naar mogelijke toegangswegen die zichtbaar door muizen worden gebruikt. Maak deze toegangswegen dicht met muiswerend materiaal. Hier zijn speciale producten voor verkrijgbaar.
 • Plaats vuilniszakken niet open en bloot buiten, deponeer dit in dichte en afsluitbare bakken.
 • Maak regelmatig schoon op moeilijk bereikbare plekken, zoals onder en achter fornuizen, kasten en koelkasten.
 • Plaats speciale, stevige deurborstels onder deuren.

Contact met Bureau Plaagdierpreventie

Wilt u meer weten over de preventieve werkzaamheden tegen muizen of over de ongediertebestrijding van muizen? Neem dan contact op met Bureau Plaagdierpreventie via 085 273 19 34. We geven u graag informatie en advies.

Via ons contactformulier maakt u eenvoudig een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Onze specialisten komen bij u langs om uw bedrijf of uw huis te bekijken en te inspecteren op plaagdieren. Vervolgens informeren we u graag over de mogelijkheden van ongediertebestrijding en -preventie en de bijbehorende kosten.

Referenties

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl