Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Vliegen bestrijden: handige tips

Het bestrijden van vliegen is in zowel bedrijfspanden als in huizen erg belangrijk. Het lijken misschien onschuldige insecten, maar vliegen dragen allerlei bacteriën en ziektes bij zich. Daarnaast vormen deze plaagdieren een gevaar voor de hygiëne en voedselveiligheid. Natuurlijk zijn er in huis een aantal eenvoudige maatregelen te nemen om vliegen te weren, maar bij een ware vliegenplaag en vliegenoverlast in een bedrijf is professionele ongediertebestrijding noodzakelijk. Schakel de experts van Bureau Plaagdierpreventie in voor een accurate en permanente oplossing voor uw vliegenprobleem. Bel 085 273 1934 of maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek via onderstaande button.

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

“Helaas hadden we in slechts een paar dagen ineens te maken met een vliegenplaag. Door de hoge temperaturen zat het terras elke dag vol, dus dit moest snel opgelost worden. De medewerkers van Bureau Plaagdierpreventie kwamen gelukkig de volgende dag al langs en door het nemen van de juiste preventiemaatregelen hebben we veel minder overlast van vliegen.”
Mevr. Kleimans uit Scheveningen

Professioneel vliegen laten bestrijden door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u veel last van vliegen of heeft u al maatregelen genomen, maar toch overlast van vliegen in uw bedrijfspand of huis? Schakel dan de diensten in van Bureau Plaagdierpreventie. Wij helpen u graag met ongediertebestrijding en realiseren een langdurige oplossing voor het vliegenprobleem. Voor een effectieve vliegenbehandeling is het belangrijk vast te stellen om welk soort vlieg het gaat, omdat iedere vlieg een andere leefgewoonte heeft. Verder helpen we door juiste adviezen te geven dat er met het nemen van preventieve maatregelen mogelijke overlast op voorhand wordt voorkomen.

Kosten van vliegenbestrijding

Bij het bestrijden van vliegen gaat het altijd om maatwerk. Geen enkele situatie is hetzelfde en daarom kunnen we pas meer informatie geven over de kosten van onze werkzaamheden wanneer we meer weten over uw specifieke situatie. Zaken die onder andere meespelen bij het bepalen van de prijs zijn:

 • De grootte en de intensiteit van de vliegenplaag
 • Hoelang onze werkzaamheden in beslag nemen
 • Eventuele herhalingsbezoeken
 • Mogelijke preventiewerkzaamheden

Bij Bureau Plaagdierpreventie voorzien we u altijd van een gratis advies. Om op lange termijn de kosten te drukken, raden we bedrijven aan om gebruik te maken van ongediertepreventie. We voeren dan regelmatig onderhoudsinspecties uit en voorkomen dat u te maken krijgt met ongedierte. Tekenen van ongedierteoverlast signaleren we tijdens de controles tijdig waarmee we ernstigere problemen voorkomen. Vraag voor meer informatie over de kosten van vliegenbestrijding een vrijblijvende offerte bij ons aan door te bellen naar 085 273 1934 of via onderstaande button.

Vraag gratis adviesgesprek aan

Risico’s van een vliegenplaag

Vliegen worden aangetrokken door licht, warmte, afval en voedsel van mensen. Ook uitwerpselen en kadavers van dieren zijn een ideale broedplaats voor vliegen. Vooral in de zomer komen vliegen gebouwen binnen, hier gaan ze op zoek naar voedsel. Op locaties waar gewerkt wordt met voedingsmiddelen is voedselveiligheid van groot belang. Omdat vliegen schadelijke bacteriën met zich meedragen, is het bestrijden van de insecten of het nemen van de juiste preventiemaatregelen hier cruciaal. Zo voorkomt u niet alleen onveilig voedsel, maar ook financieel-economische schade. Met behulp van de specialisten van Bureau Plaagdierpreventie kunt u uw huidige vliegenprobleem oplossen en verkleinen we de kans op een besmetting.

Niet alle kevers zijn schadelijk en moeten bestreden worden. Zo zijn bladluis etende lieveheersbeestjes een keversoort die buitenshuis ingezet worden als biologisch bestrijdingsmiddel. Per branche zijn we bekend met vaak voorkomend ongedierte. De tapijtkever komt bijna in elk huis voor waar dierlijk materiaal aanwezig is. Dit kan in tapijten, kledijkasten of rond plinten zijn waar stof en haar zich vaak ophoopt. Het is vooral de larve die het meeste schade aanricht. De volwassen kever is onschadelijk.

Een vliegenprobleem herkennen

Natuurlijk is het zien van vliegen het meest duidelijke signaal van een vliegenplaag. In sommige gevallen ontwikkelt een plaag zich ongemerkt. Omdat een vliegenprobleem ontzettend snel groeit, is het belangrijk om een plaag in een vroeg stadium te herkennen. Onderstaande punten helpen u daarbij:

 • Maden zijn de larven van vliegen. Deze maden geven de mogelijke broedplaats van een vliegenplaag aan. U vindt maden onder andere terug tussen rottend voedsel en in vuilnisbakken.
 • Levende en dode insecten: wanneer u een groot aantal vliegen rond afval ziet, is er mogelijk sprake van een plaag.
 • Controleer stilstaand water zoals goten en regentonnen. Deze plekken hebben, net als vochtige potplanten, een grote aantrekkingskracht op vliegen.
 • Kijk vensterbanken, kozijnen en moeilijk bereikbare plekken na op vliegenvlekjes en uitwerpselen. Dit zijn kleine plekjes ter grootte van een speldenknop, vaak zijn er meerdere uitwerpselen dicht bij elkaar.

“Erg blij met de snelle service van Bureau Plaagdierpreventie. Daarnaast zijn we heel erg te spreken over de handige tips en adviezen, daar hebben we zeker wat aan.”
Dhr. Van Tegelen uit Meppel

Tips om een vliegenplaag te voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zeker wanneer u weet dat de aanwezigheid van enkele vliegen binnen de kortste keren kan uitgroeien tot een ware plaag. Er zijn handige en eenvoudige maatregelen waarmee u een vliegenplaag in uw huis of bedrijf voorkomt:

 • Plaats indien mogelijk horren, vliegengordijnen of klapdeuren. Voor bedrijven adviseren we om in magazijnen gebruik te maken van snel sluitende deuren. Deze zijn eveneens ideaal om vliegen te weren.
 • Maak gebruik van elektrische vliegenlampen. Deze lampen zijn voorzien van lijmvellen, dit is effectief om aanwezige vliegen weg te vangen.
 • Verwijder afval altijd direct en zorg ervoor dat afvalemmers en containers volledig af te sluiten zijn.
 • Plaats afvalcontainers zo ver mogelijk bij uw woning of bedrijfspand vandaan.
 • Dek composthopen goed af.
 • Bewaar voedingsmiddelen en grondstoffen op goed afgedekte plekken.
 • Zorg voor een goede hygiëne en maak vloeren, wanden, tafels en moeilijk bereikbare plekken regelmatig goed schoon.
 • Let er ook op dat u voedselresten onder keukenapparaten verwijdert en dat u gemorste etensresten direct opruimt.
 • Vliegen zijn dol op licht en warmte. Houd deuren en ramen daarom gesloten wanneer het buiten donker is of blokkeer het licht met gordijnen.

Maak een afspraak om vliegen te laten bestrijden

Wilt u advies over het voorkomen van overlast en schade door vliegen of wilt u direct een afspraak maken om een vliegenplaag te laten bestrijden? Neem hiervoor contact op met Bureau Plaagdierpreventie. Onze experts zijn bereikbaar via 085 273 19 34 en info@bureauplaagdierpreventie.nl

Vraag gratis adviesgesprek aan

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Duurzame ongediertebestrijding
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Hugo Arendshorst Adviseur 06 55 71 85 84 hugo@bpla.nl
Jordy Grimm Salesmanager 06 11 25 04 62 jordy@bpla.nl
Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl