Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Ratten bestrijden

Het snel en adequaat bestrijden van ratten is belangrijk omdat ze het meest schadelijke ongedierte zijn. Zowel bruine als zwarte ratten dragen ziektes met zich mee zoals de ziekte van Weil, Salmonella en E coli. Deze ziektes zijn voor mensen en dieren schadelijk. Daarnaast brengen de knaagdieren schade toe aan meubilair, bekabeling en tuinen. Bij rattenoverlast is het noodzakelijk om de hulp in te schakelen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Vermoedt u rattenoverlast? Schakel dan Bureau Plaagdierpreventie in! Wij bestrijden bij bedrijven ratten op effectieve en snelle manier en nemen daarnaast preventiemaatregelen om een nieuwe plaag te voorkomen. Neem direct contact met ons op via 085 273 1934 of vraag een gratis adviesgesprek aan:

Vraag gratis adviesgesprek aan

 • Jarenlange ervaring
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Persoonlijk advies
 • Duurzame ongediertebestrijding

‘Zeer goed geholpen en ook na de rattenplaag goede nazorg gekregen. Er was ruimte om vragen te stellen en ik kreeg duidelijke uitleg. Vooral fijn dat er door Bureau Plaagdierpreventie zo goed meegedacht wordt. ’
Mevr. Houtman uit Baarn

Professioneel ratten laten bestrijden

Wanneer u last heeft van een rattenplaag, is het belangrijk dat dit probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Schakel Bureau Plaagdierpreventie in en bestrijd de ratten op professionele wijze. Wij werken met gecertificeerde en milieuvriendelijke bestrijdingsmethodes waarmee we de ratten grondig en duurzaam bestrijden. De nadruk van onze werkzaamheden ligt op preventie, waarmee we voorkomen dat de ratten terugkeren en voorkomen dat u voor onnodig hoge kosten komt te staan. Bel met 085 273 1934 voor een gratis adviesgesprek.

Bureau Plaagdierpreventie: gespecialiseerd in rattenbestrijding

 • Horeca
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector

Kosten ratten bestrijden

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het bepalen van de kosten voor rattenbestrijding. We houden onder andere rekening met de volgende zaken:

 • De omvang van de rattenplaag: zijn er veel ratten gezien of gaat het om een klein aantal en is het een beginnende plaag
 • De rattensoort: gaat het om bruine of zwarte ratten?
 • De grootte van de ruimte waarin de ratten voor overlast zorgen
 • De hoeveelheid schade die is aangericht door de plaagdieren en eventuele herstelwerkzaamheden
 • Herhalingsbezoeken en eventuele preventiewerkzaamheden

We maken graag een prijs op maat voor uw situatie. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte belt u naar 085 273 1934 of maakt u gebruik van onderstaande button.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Werkwijze Bureau Plaagdierpreventie

Ratten bestrijden we met inloopvallen en klapvallen en eventueel met een bestrijdingsmiddel. Dit middel bestaat uit vergiftigd lokaas dat we in speciale afsluitbare rattenkisten plaatsen. (Wekelijkse controle) we de kisten en waar mogelijk voorzien we deze van vers lokaas. Dit proces herhalen we tot er niet meer gegeten wordt van het lokaas.

Hoe snel de ratten verdwenen zijn, hangt onder andere af van de omvang van de kolonie en de preventiemaatregelen die getroffen zijn. (Na een intensieve bestrijding is het rattenprobleem weer beheersbaar). Wij adviseren u om periodiek te blijven controleren op de plaagdieren. De experts van Bureau Plaagdierpreventie adviseren u daarnaast graag over hoe u een nieuwe plaag zo goed mogelijk voorkomt. Met deze ongediertepreventie hoeft u in de toekomst ratten niet opnieuw te laten bestrijden. Dit is een duurzame oplossing waarmee u kosten bespaart.

1. Chemische bestrijding

Bij gebruik van bestrijdingsmiddelen zetten we speciaal lokaas in dozen uit op strategische plekken. Onze expert zorgt ervoor dat ze uit het zicht staan van kinderen of huisdieren. Na de inname van het bestrijdingsmiddel gaan de ratten binnen 4 tot 14 dagen dood. Onze bestrijdingsmiddelen gaan de bloedstolling van de rat tegen. Het zijn zogenaamde multidosis vergiften: ze moeten meerdere dagen door de ratten gegeten worden om het stollingsvermogen van het bloed te ontregelen.

Voordelen van deze bestrijdingsmiddelen tegen ratten:

 • Ze veroorzaken geen aasschuwheid
 • Ze zijn veiliger in gebruik

2. Mechanische bestrijding

Een makkelijke manier om ratten te bestrijden is het plaatsen van vallen of klemmen. Dit is ook nog eens een duurzaam alternatief ten opzichte van chemische bestrijdingsmiddelen. Indien de vallen op de goede manier geplaatst zijn, is het normaal gesproken niet nodig om deze te voorzien van lokaas. Als we dit wel gebruiken, zorgen we ervoor dat we dit stevig vastmaken. De rattenvallen plaatsen we op veelgebruikte routes zodat de plaagdieren er zonder erg inlopen of -rennen. Hierbij is het van belang om de vallen geregeld te checken, omdat de rattenkadavers anders een vieze geur veroorzaken.

3. Bedrijfsmatige bestrijding

Bij deze vorm van rattenbestrijding beïnvloeden we de directe leefomgeving van het ongedierte. Ook beheren we de populatie en zorgen we ervoor dat de ratten in de toekomst niet terugkeren.

De drie factoren die het meest belangrijk zijn bij het beheersen van een rattenprobleem, zijn:

 • De beschikbaarheid van voedsel
 • De aanwezigheid van schuilplekken
 • De beschikbaarheid van water

Wanneer we bovengenoemde factoren beperken, verkleinen we de kans dat de ratten terugkeren.

‘Ik ben zeer tevreden over dit Bureau Plaagdierpreventie, ze zijn goed bereikbaar en bekijken het probleem nauwkeurig. Ze kwamen snel langs en waren erg vriendelijk. Na eerst drie andere bedrijven op bezoek gehad te hebben, zijn we nu eindelijk af van het rattenprobleem’Dhr. Sloten uit Lelystad

Een rattenplaag herkennen

Heeft u in of rond uw woning of bedrijfspand ratten gezien of denkt u dat u te maken heeft met een rattenprobleem? Aan de hand van de volgende tekenen gaat u na of er sprake is van een rattenplaag:

 • Uitwerpselen (ongeveer een centimeter groot) in gootstenen, hoeken of kasten
 • Een ammoniak- of muskusgeur in afgesloten ruimtes
 • Krassende geluiden uit muren en plafonds
 • Gaatjes in vuilniszakken
 • Beschadigde voedselverpakkingen en bekabeling
 • Holen in de tuin: meestal onder schuren, tuinplanken of composthopen

Rattensoorten

In Nederland komen twee soorten ratten voor: de zwarte rat en de bruine rat. We lichten een aantal kenmerken van beide soorten toe:

Bruine rat

U herkent een bruine rat aan zijn stompe snuit, kleine oren en korte staart. Zoals de naam al zegt, heeft deze soort een grijsbruine kleur. Een volwassen bruine rat is ongeveer twintig tot dertig centimeter groot.
>> Bruine ratten bestrijden

Zwarte rat

Een zwarte rat is te herkennen aan een spitse snuit, lange staart en grote oren. De vacht is aan de onderkant grijskleurig en de zwarte rat is maximaal 25 centimeter groot.
>> Zwarte ratten bestrijden

Tips om een rattenplaag te voorkomen

Er zijn een aantal eenvoudige maatregelen die u kunt treffen om te voorkomen dat u te maken krijgt met een rattenplaag. Bureau Plaagdierpreventie zet de tips voor u op een rijtje:

 • Bescherm uw huis of bedrijfspand door kieren en gaten in muren goed te dichten. Vooral jonge ratten hebben maar een gat van een centimeter groot nodig om doorheen te kruipen.
 • Plaats onder deuren speciale deurborstels zodat ratten niet onder deuren door kunnen kruipen.
 • Zorg ervoor dat er geen los voedsel rondzwerft. Bewaar voedsel in afgesloten bakken.
 • Maak geregeld schoon op moeilijk bereikbare plaatsen. Op die manier herkent u de sporen van aanwezige ratten snel en voorkomt u dat het een groot probleem wordt.
 • Bewaar afval in afgesloten zakken en containers.
 • Controleer regelmatig leidingwerk en rioolbuizen, het is voor ratten erg eenvoudig om omhoog te kruipen door kapotte leidingen.

Zelf ratten bestrijden

Heeft u last van ratten en wilt u graag proberen om ze zelf te bestrijden? Dan zijn hier manieren voor. We raden, ondanks deze manieren, nog altijd aan om een professional zoals Bureau Plaagdierpreventie in te schakelen. Wij zorgen er namelijk voor dat u echt van uw rattenprobleem af bent.

Rattenvallen

Een veelgebruikte methode is het zetten van vallen. Hierbij heeft u de keuze uit inloopvallen, waarbij de rat blijft leven, en klapvallen, waarbij de rat direct dood is. Lees voorafgaand aan het plaatsen van de val goed de gebruiksaanwijzing, zodat u onnodig dierenleed voorkomt.

Contact opnemen voor gratis advies

Heeft u last van ratten? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u direct met het bestrijden van deze rattenplaag. Bel 085 273 1934 of maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek via onderstaande button.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Referenties

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl