Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Het verjagen van duiven bij bijvoorbeeld kantoren, horecagebouwen, voedselverwerkende bedrijven, monumentale panden, winkels of gebouwen, woningen van woningcorporaties kunnen een lastige klus zijn. Helemaal wanneer u niet weet wat werkt. Bureau Plaagdierpreventie geeft u een aantal tips om duiven te verjagen. Let wel: deze manieren werken slechts tijdelijk. Voor duivenwering op lange termijn neemt u contact met ons op. Wij verjagen duiven op een diervriendelijke en effectieve manier. Bel naar 085 273 19 34 of vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Vraag gratis adviesgesprek aan

 • Gratis adviesgesprek
 • Gecertificeerde bestrijding
 • Werkzaam door heel Nederland
 • Jarenlange ervaring

“Bureau Plaagdierpreventie heeft ons goed geholpen met het nemen van weringsmaatregelen tegen duivenoverlast. Met het plaatsen van duivenpinnen op de vensterbanken hoeven we niet iedere dag de vogelpoep van het terras te verwijderen en hebben we geen overlast meer van duiven rondom het pand.”
M. Hartog uit Haarlem

Overlast van duiven

Mensen hebben met stadsduiven veelal een haat-liefde verhouding. Op pleinen en in parken is het leuk om naar de duiven te kijken en ze te voeren. Maar tegelijkertijd zorgen de uitwerpselen van duiven jaarlijks voor vele duizenden euro’s schade aan gebouwen. Bij voedselverwerkende bedrijven kunnen duiven onhygiënische situaties veroorzaken. Aangezien duiven geen natuurlijke vijanden hebben, groeit een duivenpopulatie explosief en veroorzaakt het veel overlast. Het verjagen van duiven is dan ook in veel gevallen noodzakelijk.

Tips om duiven te voorkomen

Hieronder geven we een paar tips om duiven te ‘bestrijden’, deze tips werken echter alleen voor een korte periode. Bekijk hier onze tips om duiven weg te houden.

 • Geef duiven geen enkele toegang tot voedsel, door zowel binnen als buiten hygiënisch te werken. Ruim voedselresten en gemorste producten direct op.
 • Schrik de vogels af met het geluid van roofvogels, schriklinten, ritselfolie etc.
 • Zaai zaad zo diep mogelijk.
 • Sla materialen die voor gebruik binnenshuis bestemd zijn, zoals pallets en containers, niet buiten op.
 • Voorkom dat duiven binnen kunnen komen. Sluit toegangsdeuren zo veel mogelijk. Of plaats een dranger, zodat de deur altijd vanzelf weer dichtvalt.
 • Door een dun touwtje te spannen over de balustrade van uw balkon, krijgen duiven niet meer de kans om rustig te zitten.

Groot scala aan oplossingen bij duiven overlast

Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan oplossingen bij duiven overlast. Dit kan met name van belang zijn als uw bedrijf, gebouw of organisatie last heeft van:

 • Schade aan gebouwen: Duiven maken hun nesten op allerlei plaatsen waardoor er ontstoppingen of waterschade kan ontstaan. De uitwerpselen van duiven bevatten stoffen die schade veroorzaken aan gebouwen.
 • Financiële schade: Veel onnodige schoonmaakkosten omdat duiven uw terras onderpoepen of gasten niet op het terras gaan zitten door aanwezige duivenoverlast.
 • Gezondheidsrisico’s: Duiven dragen bacteriën, schimmels, mijten en ziekten met zich mee. Deze bevinden zich ook in de uitwerpselen. Wanneer er kadavers op uw dak liggen, kan dit zorgen voor maden en ander ongedierte. Door het fluiten, overvliegen en lopen op daken zorgen vogels voor geluidsoverlast. Ook kunnen duiven zorgen voor een onveilige werkplek als ze broeden kunnen ze agressief reageren op mensen.
 • Audits: Bij een grote mate van overlast duiven kunnen HACCP of BRC-normeringen in het geding komen. Vaak moeten preventieve maatregelen genomen worden.

Duiven weren zonder bestrijdingsmiddelen

Duiven “bestrijden” betekent in de praktijk meestal duiven verjagen. In Nederland zijn bestrijdingsmiddelen tegen vogels niet toegestaan. Duiven weren alleen is echter vaak niet voldoende. Preventie is de meest effectieve en diervriendelijke methode. De Focus van Bureau Plaagdierpreventie ligt op het beschermen van gebouwen of specifieke gebieden van een pand. Door het nemen van weringsmaatregelen worden duiven weerhouden om ergens te verblijven.

Duiven verjagen: hoe pakken we dit aan?

In eerste instantie helpen we u bij de preventie van duiven. We bekijken wat bij u de boosdoener is en zorgen ervoor dat we die verwijderen. Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan als het gaat om oplossingen bij duiven overlast. Dit bestaat uit weringsmaatregelen door het plaatsen van vogelpinnen, birdwires, het dichten van openingen doormiddel van netten, roosters of het spannen van draden.

Is dit niet genoeg en heeft u ernstige overlast van de duiven? In dat geval gaan we over tot het actief weghalen van duiven. Meestal doen we dit door de duiven te vangen met vangkooien.

Duiven laten verjagen door een professional

Omdat het verjagen van duiven toch een beste klus kan zijn, is het logisch dat het u niet lukt om de duiven te weren of dat het slechts lukt voor een korte periode. Kies er dan voor om de duiven te laten bestrijden door een professional. Bureau Plaagdierpreventie helpt u graag!

Gespecialiseerd in het verjagen van duiven

Bureau Plaagdierpreventie weert duiven in heel Nederland voor o.a. diverse branches. Een aantal hiervan zijn:

 • Horeca
 • Hotel
 • Retailzaken
 • Productie
 • Zorgsector
 • Gebouwen-beheer
 • Monumentale panden
 • Woning-corporaties

Kosten duiven verjagen

We helpen u graag bij het verjagen van de duiven op het dak, op uw balkon of bij uw bedrijfspand. Omdat de aanpak en de tijd die we nodig hebben verschillen per probleem, hebben we geen standaardprijzen. Wilt u graag inzicht in de kosten voor uw bestrijding? Neem dan contact met ons op en vraag een offerte aan. Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 085 273 19 34.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Meer informatie over duiven

Als u meer wilt weten, leest u op de pagina duiven meer informatie over het onderwerp.

Duiven verjagen door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u overlast van duiven of andere vogels? Wij helpen u met preventieve maatregelen en het actief weren van duiven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op uw locatie of heeft u liever direct een offerte? Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek. Of stuur een ingevuld contactformulier op met uw gegevens en vragen.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en de kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

 • Gecertificeerde bestrijding
 • Lagere kosten door preventie
 • Gratis adviesgesprek
 • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl