Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Duiven verjagen

Het verjagen van duiven bij bijvoorbeeld kantoren, horecagebouwen, voedselverwerkende bedrijven, monumentale panden, winkels, gebouwen of woningen van woningcorporaties kan een lastige klus zijn. Helemaal wanneer u niet weet wat werkt. Bureau Plaagdierpreventie geeft u een aantal tips om duiven te verjagen. Let wel: deze manieren werken slechts tijdelijk. Voor duivenwering op lange termijn neemt u contact met ons op. Wij verjagen duiven op een diervriendelijke en effectieve manier. Bel naar 085 273 19 34  of vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Duiven zelf voorkomen Duiven laten verjagen

  • Gratis adviesgesprek
  • Gecertificeerde bestrijding
  • Werkzaam door heel Nederland
  • Jarenlange ervaring

“Bureau Plaagdierpreventie heeft ons goed geholpen met het nemen van weringsmaatregelen tegen duivenoverlast. Met het plaatsen van duivenpinnen op de vensterbanken hoeven we niet iedere dag de vogelpoep van het terras te verwijderen en hebben we geen overlast meer van duiven rondom het pand.”
M. Hartog uit Haarlem

Overlast van duiven

Mensen hebben met stadsduiven veelal een haat-liefde verhouding. Op pleinen en in parken is het leuk om naar de duiven te kijken en ze te voeren. Maar tegelijkertijd zorgen de uitwerpselen van duiven jaarlijks voor vele duizenden euro’s schade aan gebouwen en auto’s. Een duif produceert jaarlijks namelijk bijna 14 kilo poep en hun uitwerpselen kunnen nare ziektes als salmonella en E. coli verspreiden.

Daarnaast kunnen duiven onhygiënische situaties veroorzaken bij voedselverwerkende bedrijven. De duiven leggen per jaar ongeveer 20 eieren en het duurt gemiddeld slechts 17 dagen voor ze uitkomen. Aangezien duiven geen natuurlijke vijanden hebben, niet kieskeurig zijn wat betreft voedsel en snel tevreden zijn met een nest, groeit de duivenpopulatie explosief en veroorzaken ze veel overlast. Het verjagen van duiven is dan ook in veel gevallen noodzakelijk.

Wanneer komt de meeste duivenoverlast voor?

Duiven worden vaak vanaf maart actief. Rond die periode zoeken de duiven een geschikte plek voor hun nest. Hoewel duiven niet kieskeurig zijn wat betreft hun plek, zoeken ze een plek die voedsel en veiligheid biedt. Wanneer duiven hun plek kiezen, is de kans groot dat ze de jaren daarop terugkeren naar dezelfde plek. De piek van duivenoverlast wordt gemeten rond het moment dat de duiven broeden en wanneer de jongeren net zijn geboren. Dit begint vaak in april en houdt aan tot ongeveer september. Om aanhoudende overlast te voorkomen is het verstandig om voor de broedperiode actie te ondernemen. De duiven laten zich namelijk niet wegjagen wanneer ze jongen hebben.

Tips om duiven te voorkomen

Hieronder geven we een paar tips om duiven te ‘bestrijden’, deze tips werken echter alleen voor een korte periode. Bekijk hier onze tips om duiven weg te houden.

  • Geef duiven geen enkele toegang tot voedsel, door zowel binnen als buiten hygiënisch te werken. Ruim voedselresten en gemorste producten direct op. Zorg ook dat de duiven geen water tot hun beschikking hebben.
  • Schrik de vogels af met het geluid van roofvogels, schriklinten, ritselfolie etc.
  • Ook ultrasone geluiden werken goed bij het verjagen van duiven.
  • Gebruik neproofvogels. Zorg er hierbij wel voor dat u hem regelmatig op een andere plek hangt, want anders raken duiven er namelijk aan gewend.
  • Zorg dat u duiven afschrikt met een laser. Dit is een diervriendelijke manier om duiven te verjagen en duiven wennen minder snel aan een laser.
  • Zaai zaad zo diep mogelijk.
  • Sla materialen die voor gebruik binnenshuis bestemd zijn, zoals pallets en containers, niet buiten op. Duiven kunnen hier een nest creëren.
  • Voorkom dat duiven binnen kunnen komen. Sluit toegangsdeuren zo veel mogelijk. Of plaats een dranger, zodat de deur altijd vanzelf weer dichtvalt.
  • Door een dun touwtje te spannen over de balustrade van uw balkon, krijgen duiven niet meer de kans om rustig te zitten. Ook plastic zakken helpen hierbij, omdat duiven niet graag op plastic zitten.
  • Verjaag duiven door sterke geuren van kruiden en specerijen. De geur van cayennepeper, ui, kaneel, peper of knoflook zorgt ervoor dat duiven snel op zoek gaan naar een andere plek.
  • Hang reflecterende voorwerpen op om duiven af te schrikken. Met bijvoorbeeld aluminiumfolie of cd’s weerspiegelt het licht, waardoor duiven niet goed zien en schrikken.
  • Voorzie de plekken waar de duiven zitten met Platinum Gold kit en strooi hier vervolgens kwartszand op.

Groot scala aan oplossingen bij duivenoverlast

Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan oplossingen bij duivenoverlast. Dit kan met name van belang zijn als uw bedrijf, gebouw of organisatie last heeft van:

  • Schade aan gebouwen: duiven maken hun nesten op allerlei plaatsen, waardoor er een verstopping of waterschade kan ontstaan. De uitwerpselen van duiven bevatten stoffen die schade veroorzaken aan gebouwen.
  • Financiële schade: veel onnodige schoonmaakkosten, omdat duiven uw terras onderpoepen of gasten niet op het terras gaan zitten door aanwezige duivenoverlast.
  • Gezondheidsrisico’s: duiven dragen bacteriën, schimmels, mijten en ziekten met zich mee. Deze bevinden zich ook in de uitwerpselen. Wanneer er kadavers op uw dak liggen, kan dit zorgen voor maden en ander ongedierte. Door het fluiten, overvliegen en lopen op daken zorgen vogels voor geluidsoverlast. Ook kunnen ze zorgen voor een onveilige werkplek: als ze broeden kunnen ze agressief reageren op mensen.
  • Audits: bij een grote mate van overlast duiven kunnen HACCP of BRC-normeringen in het geding komen. Vaak moeten preventieve maatregelen genomen worden.

Duiven weren zonder bestrijdingsmiddelen

Duiven “bestrijden” betekent in de praktijk meestal duiven verjagen. In Nederland zijn bestrijdingsmiddelen tegen vogels niet toegestaan. Ook is het verboden om duivennesten te verwijderen, tenzij ze al zijn verlaten. Wel mag u de aanbouw van een nest voorkomen, bijvoorbeeld door de plek onbereikbaar te maken met gaas.

Het weren van duiven is echter vaak niet voldoende. Preventie is de meest effectieve en diervriendelijke methode. De focus van Bureau Plaagdierpreventie ligt op het beschermen van gebouwen of specifieke gebieden van een pand. Door het nemen van weringsmaatregelen worden duiven weerhouden om ergens te verblijven.

Duiven verjagen: hoe pakken we dit aan?

In eerste instantie helpen we u bij de preventie van duivenoverlast. We bekijken wat bij u de boosdoener is en zorgen ervoor dat we die verwijderen. Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan als het gaat om oplossingen bij duivenoverlast. Dit bestaat uit weringsmaatregelen door het plaatsen van vogelpinnen, birdwires, het dichten van openingen doormiddel van netten, roosters of het spannen van draden.

Is dit niet genoeg en heeft u ernstige overlast van de duiven? In dat geval gaan we over tot het actief weghalen van duiven. Meestal doen we dit door de duiven te vangen met vangkooien.

Duiven laten verjagen door een professional

Omdat het verjagen van duiven toch een beste klus kan zijn, is het logisch dat het u niet gelijk lukt om de duiven te weren of dat het slechts lukt voor een korte periode. Kies er dan voor om de duiven te laten bestrijden door een professional. Bureau Plaagdierpreventie helpt u graag!

Gespecialiseerd in het verjagen van duiven

Bureau Plaagdierpreventie weert duiven in heel Nederland voor diverse branches. Een aantal hiervan zijn:

  • Horeca
  • Hotel
  • Retailzaken
  • Productie
  • Zorgsector
  • Gebouwen-beheer
  • Monumentale panden
  • Woning-corporaties

Kosten duiven verjagen

We helpen u graag bij het verjagen van de duiven op het dak, op uw balkon of bij uw bedrijfspand. Omdat de aanpak en de tijd die we nodig hebben verschillen per probleem, hebben we geen standaardprijzen. Wilt u graag inzicht in de kosten voor uw bestrijding? Neem dan contact met ons op en vraag een offerte aan. Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 085 273 19 34.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Meer informatie over duiven

Als u meer wilt weten, leest u op de pagina duiven meer informatie over het onderwerp.

Duiven verjagen door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u overlast van duiven of andere vogels? Wij helpen u met preventieve maatregelen en het actief weren van duiven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op uw locatie of heeft u liever direct een offerte? Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek. Of stuur een ingevuld contactformulier op met uw gegevens en vragen.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en de kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl