Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Groot scala aan oplossingen bij duivenoverlast

kosten muizenbestrijding

Duivenoverlast kan leiden tot schade aan gebouwen en duiven kunnen ook verschillende ziektes verspreiden. Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan oplossingen bij duivenoverlast. 

Dit kan met name van belang zijn als uw bedrijf, gebouw of organisatie last heeft van:

  • Schade aan gebouwen: Duiven maken hun nesten op allerlei plaatsen waardoor er ontstoppingen of waterschade kan ontstaan. De uitwerpselen van duiven bevatten stoffen die schade veroorzaken aan gebouwen.
  • Financiële schade: Veel onnodige schoonmaakkosten omdat duiven uw terras onderpoepen of gasten niet op het terras gaan zitten door aanwezige duivenoverlast.
  • Gezondheidsrisico’s: Duiven dragen bacteriën, schimmels, mijten en ziekten met zich mee. Deze bevinden zich ook in de uitwerpselen. Wanneer er kadavers op uw dak liggen, kan dit zorgen voor maden en ander ongedierte. Door het fluiten, overvliegen en lopen op daken zorgen vogels voor geluidsoverlast. Ook kunnen duiven zorgen voor een onveilige werkplek als ze broeden kunnen ze agressief reageren op mensen.
  • Audits: Bij een grote mate van overlast duiven kunnen HACCP of BRC-normeringen in het geding komen. Vaak moeten preventieve maatregelen genomen worden.

Duiven weren zonder bestrijdingsmiddelen

Duiven “bestrijden” betekent in de praktijk meestal duiven verjagen. In Nederland zijn bestrijdingsmiddelen tegen vogels niet toegestaan. Duiven weren alleen is echter vaak niet voldoende. Preventie is de meest effectieve en diervriendelijke methode. De Focus van Bureau Plaagdierpreventie ligt op het beschermen van gebouwen of specifieke gebieden van een pand. Door het nemen van weringsmaatregelen worden duiven weerhouden om ergens te verblijven.

Duiven verjagen: hoe pakken we dit aan?

In eerste instantie helpen we u bij de preventie van duiven. We bekijken wat bij u de boosdoener is en zorgen ervoor dat we die verwijderen. Bureau Plaagdierpreventie biedt een groot scala aan als het gaat om oplossingen bij duiven overlast. Dit bestaat uit weringsmaatregelen door het plaatsen van vogelpinnen, birdwires, het dichten van openingen doormiddel van netten, roosters of het spannen van draden.

Is dit niet genoeg en heeft u ernstige overlast van de duiven? In dat geval gaan we over tot het actief weghalen van duiven. Meestal doen we dit door de duiven te vangen met vangkooien.

Duiven laten verjagen door een professional

Omdat het verjagen van duiven toch een beste klus kan zijn, is het logisch dat het u niet lukt om de duiven te weren of dat het slechts lukt voor een korte periode. Kies er dan voor om de duiven te laten bestrijden door een professional. Bureau Plaagdierpreventie helpt u graag!

Duiven verjagen door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u overlast van duiven of andere vogels? Wij helpen u met preventieve maatregelen en het actief weren van duiven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op uw locatie of heeft u liever direct een offerte? Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek. Of stuur een ingevuld contactformulier op met uw gegevens en vragen.

23 oktober 2020

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl