Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Beestjes in bed

Waarschijnlijk bent u wel bekend met beestjes in bed. Deze kleine beestjes nestelen zich graag in moeilijk bereikbare plekken en komen voornamelijk voor in hotels en pensions. Daarna reizen ze graag mee in de bagage van toeristen, waardoor mensen er thuis ook last van kunnen krijgen. Heeft u ook last van beestjes in bed, ook wel bedwantsen, wandluis of bedluis genoemd? Bureau Plaagdierpreventie helpt u bij de bestrijding.

  • Jarenlange ervaring
  • Duurzame ongediertebestrijding
  • Gecertificeerde bestrijding
  • Persoonlijk advies

Bedwantsen

Bedwantsen kunnen tot 5 maanden zonder voedsel. Volwassen bedwantsen zijn roodbruin van kleur en zijn ‘s nachts actief. Na een bloedmaaltijd worden ze donkerrood van kleur. Bedwantsen houden niet van licht en gaan na het nemen van een bloedmaaltijd terug naar hun donkere schuilplaats.

Hoe herken ik beestjes in mijn bed?

U herkent bedwantsen door in de buurt van hun schuilplaatsen te kijken naar donkere huidschilfertjes of uitwerpselen in de vorm van zwarte puntjes. Meest voorkomende schuilplekken zijn het bed, matrassen, headboards, plinten, wandmaterialen, gordijnen en gordijnrails.

Mochten er meldingen binnenkomen van deze kenmerken, dan is het advies om de slaapkamer goed te controleren op bedwantsen, uitwerpselen, eitjes en vervelhuidjes. Andere kenmerken zijn bloedvlekken op het matras, de dekens of kussens.

Symptomen van bedwantsen

Symptomen van het bedwantsbeet zijn zwellingen, een rode huid en jeuk, maar dit duidt niet automatisch op bedwantsen.

Zwellingen, een rode huid en jeuk?

U heeft pijnlijke en jeukende bultjes. Meestal te herkennen aan drie beten op een rij. Als bedwantsen gestoord worden in hun maaltijd, doordat je draait of krabt, zullen ze meerdere keren bijten op dezelfde plek. Dit kan hierdoor lijken op uitslag. Niet iedereen reageert hetzelfde op beten en sommigen hebben totaal geen last van beten. De beste manier is om op zoek te gaan naar tekenen van bedwantsen.

Beestjes in bed voorkomen

Helaas gaan bedwantsen niet uit zichzelf weg. Eenmaal in je huis of hotelkamer, zullen ze blijven. Nog beter dan het bestrijden van de bedwantsen is het voorkomen ervan. We geven u een aantal tips:

  • Bent u op vakantie? Controleer na aankomst in uw kamer het bed rondom, de lattenbodem, het matras en headbord op mogelijke aanwezige bedwantsen.
  • Gaat u inpakken en naar huis? Controleer uw kleding en de naden of kieren van uw koffer op aanwezigheid van bedwantsen. Verwijder eventueel aanwezige bedwantsen of eitjes van bedwantsen met tape, zodat de bedwantsen zich niet verplaatsen.

Bestrijding van bedwantsen door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u last van beestjes in bed of vermoedt u dat ze er zijn? Bij Bureau Plaagdierpreventie helpen we u graag bij het bestrijden van de bedbeestjes. Bel 085 273 1934 of vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze experts.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl