Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Wat te doen tegen mieren?

ratten bestrijden gemeente

Mieren op het terras of in huis zijn vervelend. In de meeste gevallen gaat het om de wegmier of om de glanzende houtmier, beide zijn tuinmieren. Tuinmieren voeden zich voornamelijk met de honingdauw van bladluizen of insecten.

Hoe komen mieren binnen?
Ook weten we dat mieren in hun zoektocht naar voedsel wel eens binnenshuis belanden. Zodra mieren eenmaal binnen zoetigheid hebben gevonden zetten de werksters een spoor uit. Dit wordt uiteindelijk door andere werksters gevolgd.

Welke maatregelen kunt u zelf nemen?
Ruim zoetigheid op en maak oppervlaktes gelijk schoon waar zoetigheid gemorst is. Plaats zoetwaren in plastic bakken voorzien van een deksel.

Mieren bestrijden
Binnen de plaagdierbranche heeft Bureau Plaagdierpreventie een duurzame bestrijdingsmethode ontwikkeld. Deze methode voeren we de afgelopen jaren uit bij een belangrijke partner binnen de recreatiebranche. Waarbij ieder voorjaar alle verharde terrassen, wegen, paden rondom bungalows en horecagelegenheden worden gecontroleerd op aanwezigheid van mieren. Bij aanwezigheid van mieren gaan we opzoek naar mierennesten, vervolgens worden de ingangen van de mierennesten voorzien van een mierengel.

Duurzame bestrijdingsmethode
Doordat de behandeling in het voorjaar wordt uitgevoerd kunnen de mierennesten zich niet optimaal doorontwikkelen. Ook hoeven we in het voorjaar minder bestrijdingsmiddel te gebruiken, is de behandeling minder intensief en bestrijden we mieren op een duurzame manier. Uiteindelijk heb je in het hoofdseizoen minder overlast van mieren rondom huisjes of horecagebouwen.
Het advies is om deze behandeling na acht weken te herhalen om tot een optimaal resultaat te komen.

Bent u benieuwd of wilt u meer informatie ontvangen over onze bestrijdingsmethode, neem dan contact met ons op via 085 273 1934 of mail naar info@bpla.nl.

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl