Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Wat weet u over het coronavirus?

muizen bestrijding

Het nemen van voorzorgsmaatregelen voor zorginstellingen, scholen, bedrijven, hotels en vervoerbedrijven zijn noodzakelijk om besmettingsrisico’s van het coronavirus te beperken. Wat weet u over het virus, levensduur van het virus op oppervlaktes of extra maatregelen die u kunt nemen?

Wat weet u over het coronavirus?
Het coronavirus is een ziekte van de luchtwegen en verspreidt via kleine druppeltjes in de lucht. Als een besmet persoon hoest of niest, kunnen er kleine druppeltjes met virusdeeltjes op de neus of mond van een ander terechtkomen of ingeademd worden.
Ook kun je het coronavirus krijgen als je een oppervlakte of een voorwerp waarop virusdeeltjes zitten aanraakt en vervolgens je mond, neus of ogen aanraakt. De levensduur van een virus buiten het lichaam hangt af van talloze factoren, zoals de temperatuur van de omgeving en de luchtvochtigheid. Bij oppervlakten speelt ook het materiaal een rol.

Hoe lang kan het coronavirus op een oppervlakte overleven?
Onderzoekers hebben de levensduur van het coronavirus op oppervlaktes onderzocht. De onderzoeken zijn uitgevoerd in een kamer met 21 graden Celsius en 40 procent luchtvochtigheid.

Ze concludeerden onderzoekers dat het coronavirus het langst leeft op roestvrij staal en polypropyleen, een soort plastic dat overal voor wordt gebruikt. Het virus blijft tot drie dagen leven op plastic of op staal.

 0-3 uur lucht
 0-4 uur koper
 0-24 uur karton
 0-72 uur plastic
 0-72 uur roestvrij staal
*Gemeten bij kamertemperatuur van 21 graden en 40% luchtvochtigheid

Welke maatregelen kunt u nemen?
Volg minimaal de richtlijnen op die gegeven zijn door het RIVM. Nies of hoest niet in je hand maar in je elleboog, mijd lichamelijk contact met anderen, was je handen regelmatig, werk indien mogelijk vanuit huis of blijf bij milde griep, koorts of verkoudheidsklachten thuis.

Voor zorginstellingen, scholen of ruimtes met veel bezoekers, medewerkers zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het virus te beperken. Bureau Plaagdierpreventie voert desinfectiebehandelingen uit met een desinfectiemiddel dat niet alleen bacteriën dood maar ook ingezet kan worden tegen virussen. Onze gespecialiseerde desinfectieservice desinfecteert oppervlaktes in uw pand, magazijn, kantoor, keuken of schoollokaal waardoor oppervlaktes vrij zijn van bacteriën en virussen. Ook draagt u bij aan een gezonde en hygiënische werk- en leefomgeving van uw medewerkers en klanten. Een oppervlaktebehandeling wordt uitgevoerd met een drukspuit onder lage druk. Het desinfectiemiddel doodt onder andere bacteriën, schimmels, virussen en is toegelaten bij het CTGB. Voordat de behandeling plaatsvindt moet de ruimte gereinigd worden met water en zeep, ook ontvangt u een protocol met voorzorgmaatregelen die genomen moeten worden voordat Bureau Plaagdierpreventie de behandeling komt uitvoeren.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze of wilt u advies. Neem dan contact op met Bureau Plaagdierpreventie 085 273 19 34.

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl