Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Inspectie van mogelijke aanwezige bedwantsen in hotelkamers?

kosten muizenbestrijding

Na het versoepelen van de coronamaatregelen ontvangen steeds meer hotels meer boekingen. Heeft u in de periode van de intelligente lockdown rekening gehouden met ontwikkeling van mogelijk aanwezige plaagdieren in hotelkamers? Wist u dat bijvoorbeeld bedwantsen tot 5 maanden zonder bloedmaaltijd kunnen overleven? Bedwantsen worden vooral verspreid door het toenemende internationale reisverkeer. Bedwantsen komen vooral mee van reizen en hotels via handbagage of koffers. Zodra bedwantsen in de kamers een schuilplek hebben vindt je ze bijvoorbeeld in spleten, naden of kieren in de buurt van bedden, of onder matrassen, in laden, achter het behang en in of achter wandcontactdozen.

Bedwantsen
Een bedwants, ook wel een wandluis of bedluis genoemd, is een beestje dat gemiddeld 6 mm lang is. Bedwantsen voeden zich met bloed van een mens of (huis)dier. Ze kunnen tot 5 maanden zonder voedsel. Volwassen bedwantsen zijn roodbruin van kleur en zijn ‘s nachts actief. Na een bloedmaaltijd worden ze donkerrood van kleur. Bedwantsen houden niet van licht en gaan na het nemen van een bloedmaaltijd terug naar hun donkere schuilplaats.

Herkenning bedwantsen
U kunt bedwantsen herkennen door in de buurt van hun schuilplaatsen te kijken naar donkere huidschilfertjes of uitwerpselen in de vorm van zwarte puntjes. Meest voorkomende schuilplekken zijn het bed, matrassen, headboards, plinten, wandmaterialen, gordijnen, gordijnrails, en achter loszittend behang.

Symptomen van bedwantsen
Zwellingen, een rode huid en jeuk zijn symptomen van een bedwantsbeet, maar dit duidt niet automatisch op bedwantsen. Mochten er meldingen binnenkomen van deze symptomen, dan is het advies om de slaapkamer goed te controleren op bedwantsen, uitwerpselen, eitjes en vervelhuidjes. Andere symptomen zijn bloedvlekken op het matras, de dekens of kussens.

Inspectie bedwantsen
Na een melding is het advies om de kamer te inspecteren op de aanwezigheid van bedwantsen. U voert een inspectie uit door met name alle naden en kieren rondom het bed in de slaapkamer te controleren op aanwezigheid van bedwantsen.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze of wilt u advies om bedwantsen te bestrijden. Neem dan contact op met Bureau Plaagdierpreventie 085 273 19 34.

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl