Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Effectief Tapijtkevers Bestrijden met Bureau Plaagdierpreventie: 5 Praktische Tips

Tapijtkevers Bestrijden

Tapijtkevers zijn een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens, met name wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Deze kleine indringers zoeken naar warmte en voedsel, wat vaak resulteert in schade aan je kostbare textiel. Gelukkig biedt Bureau Plaagdierpreventie effectieve methoden om zelf tapijtkevers te bestrijden. Volg deze vijf stappen om je huis vrij van tapijtkevers te houden.

TIP 1: Grondig Stofzuigen

Een schone woning is je eerste verdedigingslinie tegen tapijtkevers. Besteed speciale aandacht aan moeilijk bereikbare plaatsen waar tapijtkevers graag schuilen, zoals:

  • Onder kasten
  • Onder bedden
  • Achter en onder ander meubilair

Verplaats meubilair regelmatig om ervoor te zorgen dat je elk hoekje en gaatje kunt bereiken met de stofzuiger.

TIP 2: Gebruik van Bestrijdingsmiddel

Bureau Plaagdierpreventie raadt het gebruik van een residueel bestrijdingsmiddel aan voor een langdurige bescherming tegen tapijtkevers. Een product zoals Edialux Topscore is ideaal voor deze taak, met een werkzaamheid die tot 6 weken na behandeling aanhoudt.

Focus op het insprayen van plinten, naden, kieren, en de randen van vloerbedekking en vloerkleden voor maximale effectiviteit.

TIP 3: Naden en Kieren Afkitten

Nadat je grondig hebt gestofzuigd, is het tijd om alle naden en kieren in kasten en meubilair te kitten met siliconenkit. Nadat de kit is gedroogd, gebruik je het aanbevolen bestrijdingsmiddel om de behandelde gebieden in te spuiten.

TIP 4: Textiel Reinigen

Textiel dat aangetast is door tapijtkevers dient grondig gewassen of gereinigd te worden op minimaal 60°C. Grote tapijten die niet gewassen kunnen worden, kunnen het beste voor minstens 48 uur ingevroren worden bij -18°C om alle larven en eitjes te doden.

TIP 5: Herhaal de Bestrijdingsactie

Na het uitvoeren van de bovenstaande stappen is het belangrijk om de situatie nauwlettend te blijven monitoren met speciale Tapijtkever valletjes. Mochten de tapijtkevers terugkeren, herhaal dan de bestrijdingsactie. Overweeg bij aanhoudende problemen de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder van Bureau Plaagdierpreventie.

Over Tapijtkevers

Tapijtkevers zijn kleine, destructieve insecten die aanzienlijke schade kunnen toebrengen aan natuurlijke vezels. Hoewel volwassen tapijtkevers op zichzelf geen schade veroorzaken, zijn het de larven die textiel en andere materialen vernietigen.

Conclusie

Tapijtkevers kunnen een lastig probleem vormen, maar met de juiste aanpak en middelen van Bureau Plaagdierpreventie is het mogelijk om zelf deze plaag te bestrijden en te voorkomen. Mocht je ondanks deze tips nog steeds problemen ondervinden, aarzel dan niet om een professionele bestrijder in te schakelen voor een grondige aanpak.

12 april 2024

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl