Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Duiven weren

Heeft u last van duiven? Bureau Plaagdierpreventie heeft diervriendelijke methodes om duiven op een effectieve en duurzame manier te weren. Dit voorkomt onhygiënische situaties en mogelijke financiële schade voor uw bedrijf. Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek. Onze experts zijn per direct bereikbaar.

Overlast van duiven

Mensen hebben met stadsduiven veelal een haat-liefde verhouding. Op pleinen en in parken is het leuk om naar de duiven te kijken en ze te voeren. Tegelijkertijd zorgen de uitwerpselen van duiven jaarlijks voor vele duizenden euro’s schade aan gebouwen. Bij voedselverwerkende bedrijven en kunnen duiven onhygiënische situaties veroorzaken. Duiven hebben geen natuurlijke vijanden. Hierdoor kan een duivenpopulatie explosief groeien en veel overlast veroorzaken. Duiven bestrijden is dan ook in veel gevallen noodzakelijk.

Duiven weren zonder bestrijdingsmiddelen

Duiven “bestrijden” betekent in de praktijk meestal duiven weren. In Nederland zijn geen bestrijdingsmiddelen tegen vogels toegestaan. Duiven weren alleen is echter vaak niet voldoende. Preventie is de meest effectieve en diervriendelijke methode.

Welke aanpak hanteren we bij duiven weren?

Bij ernstige overlast door duiven gaan wij over tot het actief  weg halen van duiven. Meestal doen we dit door de duiven weg te vangen met vangkooien. Waar nodig gebruiken wij, in overleg, ook vangnetten. Geringde duiven worden enkele weken in opvang gehouden en zo mogelijk aan de eigenaar teruggegeven.

Overlast en schade door duiven voorkomen

Wilt u overlast en schade door duiven voorkomen? Neem dan de volgende preventieve maatregelen. U kunt met deze maatregelen ook andere soorten vogels en vliegen weren:

• Geef duiven geen enkele toegang tot voedsel, door zowel binnen als buiten hygiënisch te werken. Ruim voedselresten en gemorste producten (graan) direct op.
• Voorkom dat duiven binnen kunnen komen. Sluit toegangsdeuren zoveel mogelijk. Of plaats een dranger, zodat de deur altijd vanzelf weer dichtvalt.
• Creëer sluizen door het plaatsen van flapdeuren en/of strokengordijnen.
• Sla materialen die voor gebruik binnen bestemd zijn, zoals pallets en containers, niet buiten op.
• Zaai zaad zo diep mogelijk.
• Schrik de vogels af met het geluid van roofvogels, schriklinten, ritselfolie etc.

Meer informatie over duiven

Als u meer wilt weten over duiven vindt u op deze pagina meer informatie over het onderwerp duiven.

Duiven weren door Bureau Plaagdierpreventie

Heeft u overlast van duiven of andere vogels? Wij kunnen u helpen met preventieve maatregelen en het actief weren van duiven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op uw locatie of heeft u liever direct een offerte? Bel direct met 085 273 19 34 voor een gratis adviesgesprek. Of stuur ons contactformulier met uw gegevens en vragen naar ons.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze aanpak en kosten van ongediertebestrijding en ongediertepreventie.

Waarom kiezen voor Bureau Plaagdierpreventie?

  • Gecertificeerde bestrijding
  • Lagere kosten door preventie
  • Duurzame ongediertebestrijding
  • Gratis adviesgesprek
  • Werkzaam door heel Nederland

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Hugo Arendshorst Adviseur 06 55 71 85 84 hugo@bpla.nl
Jordy Grimm Salesmanager 06 11 25 04 62 jordy@bpla.nl
Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Antennestraat 74
1322 AS Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl