Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Complete gids muizenbestrijding: effectieve ongediertebestrijding oplossingen voor een knaagdier-vrij bedrijf

muizenbestrijding

Muizen bestrijden binnen bedrijven of commerciële ruimten is van groot belang. Snel en adequaat handelen is noodzakelijk. In de eerste plaats om overlast of een muizenplaag tegen te gaan, maar ook om schade en onhygiënische omstandigheden te voorkomen. Waarom is een knaagdiervrije omgeving belangrijk voor bedrijven? Wat zijn de verschillende humane en milieuvriendelijke ongediertebestrijding strategieën die worden toegepast?

Belang van een muizen- en knaagdiervrije omgeving voor bedrijven

Muizenbestrijding is belangrijk en essentieel binnen alle soorten bedrijfspanden en commerciële ruimtes. Zoals horeca, magazijnen, opslag en productieruimten. In de eerste plaats is een knaagdiervrije omgeving belangrijk om de de hygiëne te kunnen waarborgen.

Muizen kunnen virussen, zoals het Hantavirus, en andere schadelijke bacteriën verspreiden. Dat gebeurt via de urine en het speeksel, maar ook via de uitwerpselen. Bedrijfseigenaren moeten hun werknemers en klanten een veilige omgeving kunnen bieden.

Wat is het Hantavirus?

Muizen bestrijden is zeker van belang om de verspreiding van het Hantavirus te voorkomen. Dit virus wordt overgedragen op de mens door de uitwerpselen van muizen en ratten, maar ook door het speeksel van dit ongedierte. Muizen kunnen ook het Tula virus en het Puumala virus verspreiden. De ziekteverschijnselen lopen uiteen van koorts en spierpijn tot aan lever- en nierontstekingen. Muizenplaag preventie en muizenbestrijding is dus zeker van belang.

Met de juiste bestrijding kan ook schade aan de infrastructuur en goederen of apparatuur worden voorkomen. Met een professionele bestrijding van muizen kan ook een muizenplaag, stankoverlast en imagoschade voor het bedrijf effectief worden tegengegaan.

Het creëren van een knaagdiervrije omgeving voor bedrijven is dus zeker een prioriteit. 

Ongediertebestrijding strategieën binnen bedrijven

Muizen- en ongediertebestrijding kent verschillende strategieën. Zoals chemisch of mechanisch. Deze meer duurzame methode bestaat uit het strategisch plaatsen van muizenvallen met lokaas. Bijvoorbeeld op de looproute van de knaagdieren.

Bedrijfseigenaren kunnen muizen ook chemisch laten bestrijden. Deze strategie bestaat uit het plaatsen van lokdozen met een bestrijdingsmiddel. De methode wordt uitgevoerd door professionele ongediertebestrijders, maar is niet geschikt voor alle commerciële ruimtes.

Binnen bedrijfspanden, winkels en andere ruimtes wordt gebruikgemaakt van een bedrijfsmatige bestrijding. Een humane en milieuvriendelijke benadering verdient namelijk de voorkeur. Deze effectieve ongedierte- of muizenbestrijding vormt namelijk géén gevaar voor het milieu en de infrastructuur en de gezondheid van dieren, klanten en werknemers. 

Bedrijfsmatig muizen laten bestrijden en een muizenplaag voorkomen

Voor bedrijfseigenaren is het van belang om muizen te bestrijden, maar ook om plagen in de toekomst preventief te kunnen voorkomen. Deze ongediertebestrijding strategie is niet alleen effectief, maar ook humaan en milieuvriendelijk. Het vormt dus geen gevaar voor de directe omgeving, de werknemers binnen het bedrijf, de gasten of de klanten van een winkel.

Deze vorm van knaagdier preventie en bestrijding beïnvloedt de habitat van de muizen of knaagdieren. Door deze te beïnvloeden, wordt de populatie verkleind en de kans op een muizenplaag geminimaliseerd. De strategie beïnvloedt de aanwezigheid en de toegang tot voedsel en water, maar zet ook in op de aanwezige schuilplekken van de muizen.

Deze worden zo veel mogelijk geruimd. De ongediertebestrijding methode heeft een negatieve invloed op de leefomgeving van de muizen. Omdat deze strategie geen gebruikmaakt van chemische middelen, kan deze muizenbestrijding ook veilig worden ingezet en gebruikt binnen commerciële ruimtes, de horeca, winkelpanden en opslag.

Muizen binnen bedrijven laten bestrijden door Bureau Plaagdierpreventie

Bedrijfsmatige plaagdier- en muizenbestrijding is gebonden aan regels. Bureau Plaagdierpreventie is gespecialiseerd in diverse chemische, mechanische en milieuvriendelijke bestrijdingsstrategieën binnen bedrijven. Zoals de agrarische sector, productiebedrijven of horeca en retail. Voor bedrijfseigenaren is niet alleen de bestrijding van muizen belangrijk, maar ook het preventief voorkomen van een muizenplaag door het effectief beïnvloeden van de leefomgeving. Zoals de voedselbronnen en de schuilplekken. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan voor bedrijfsmatige muizenbestrijding. 

14 augustus 2023

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl