Direct contact?Bel: 085 273 19 34 info@bpla.nl

Bedwantsen Behandeling: Hoe Je Effectief Deze Ongedierte Bestrijdt – 2024

Bedwantsen Behandeling

Bedwantsen kunnen een groot probleem vormen in huis, waarbij ze je slaap verstoren en jeukende beten veroorzaken. Het is cruciaal om snel en effectief actie te ondernemen tegen deze vervelende insecten. In dit artikel bespreken we de beste methoden voor bedwantsen behandeling en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over hoe je van bedwantsen af kunt komen.

Hoe kom je af van bedwantsen?

Het bestrijden van bedwantsen vereist een zorgvuldige en systematische aanpak. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Identificatie: Controleer je matras, beddengoed en meubels op tekenen van bedwantsen, zoals kleine zwarte vlekjes (uitwerpselen) en bloedvlekken.
 2. Reinigen: Was al je beddengoed, gordijnen en kleding in heet water en droog ze op de hoogste stand. Bedwantsen en hun eitjes sterven bij hoge temperaturen.
 3. Stofzuigen: Stofzuig je matras, bedframe en omliggende gebieden grondig. Vergeet niet om de stofzuigerzak direct na gebruik weg te gooien.
 4. Insecticiden: Gebruik een geschikt insecticide dat speciaal is ontworpen voor bedwantsen. Volg de instructies nauwkeurig om effectief te zijn en gezondheidsrisico’s te vermijden.
 5. Professionele hulp: Voor ernstige besmettingen is het raadzaam om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Zij hebben de ervaring en middelen om de bedwantsen volledig te elimineren.

Kunnen bedwantsen vanzelf weggaan?

Nee, bedwantsen gaan niet vanzelf weg. Zonder behandeling kunnen bedwantsen zich snel vermenigvuldigen en de besmetting verergeren. Het is essentieel om onmiddellijk actie te ondernemen zodra je tekenen van bedwantsen opmerkt.

Hoe kan ik zelf bedwantsen bestrijden?

Zelf bedwantsen bestrijden kan effectief zijn als je de juiste stappen volgt:

 • Hoge temperaturen: Zoals eerder vermeld, was en droog je beddengoed en kleding op hoge temperaturen.
 • Dampreinigers: Gebruik een stoomreiniger op matrassen, banken en andere plekken waar bedwantsen zich kunnen verbergen. De hitte van de stoom zal de bedwantsen doden.
 • Dichtingsmiddelen: Gebruik dichtingsmiddelen om scheuren en spleten in muren, vloeren en meubels af te dichten waar bedwantsen zich kunnen verstoppen.

Hoe snel gaan bedwantsen dood?

Bedwantsen kunnen snel doodgaan wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen of effectieve insecticiden. Bij blootstelling aan temperaturen boven de 50°C sterven bedwantsen en hun eitjes binnen enkele minuten. Insecticiden kunnen variëren in snelheid, maar veel producten doden bedwantsen binnen enkele dagen na toepassing.

Bedwantsen behandeling door professionals

Soms zijn de plagen te groot om zelf aan te pakken en is professionele hulp nodig. Bij Bureau Plaagdier Preventie bieden we:

 • Geïntegreerde ongediertebestrijding: Een holistische benadering die zowel preventie als bestrijding omvat.
 • Gebruik van veilige insecticiden: Onze producten zijn effectief en veilig voor gebruik in huiselijke omgevingen.
 • Advies en nazorg: We geven advies over hoe je toekomstige plagen kunt voorkomen en bieden nazorg om ervoor te zorgen dat de bedwantsen wegblijven.

Bedwantsen behandeling vereist een gedetailleerde en doordachte aanpak. Of je nu zelf aan de slag gaat met reiniging en insecticiden of professionele hulp inschakelt, het is belangrijk om snel en effectief te handelen. Bedwantsen gaan niet vanzelf weg en kunnen een groot ongemak veroorzaken als ze niet goed worden aangepakt. Voor meer advies en professionele diensten, neem contact op met Bureau Plaagdier Preventie.

Laat ons nu uw plaagdierprobleem oplossen!

Maak direct een afspraak met een van onze experts:

Vraag gratis adviesgesprek aan
Sluiten

Bureau Plaagdierpreventie
Camerastraat 19
1322 BB Almere
T. 085 273 19 34
E. info@bpla.nl